4Ktv 發表於 2014-8-20 12:06

rocknex 發表於 2014-8-20 11:49 static/image/common/back.gif
又話要賣hires,但香港只見walkman,headphone,UDA-1又冇聲冇氣。
冇需求?平嘅Teac 501貴嘅Mytek好似都OK ...

水貨成本係165000 , 85 折,再換港幣HkD 10533
再加TT 去日本費用HK$300, 運費17kgHK $500, 之前我部Sony projector 20kg 約Hk500,
總成本約 HK$11500 左近, 買多隻日本靚牛$1500 -$2000 左近,
Total : HkD $13000 , 一年內有壞可ship 返過去維修,成本約$2000 左近,因香港ship去日本做唔到$500咁平 。
如行貨$15000內都可接受

4Ktv 發表於 2014-8-20 12:35

版主,問咗 sony 未呀? 如果唔得就去買水貨啦

loubanny 發表於 2014-8-20 14:15

guyguyloka 發表於 2014-8-19 22:59 static/image/common/back.gif
有興趣
1. 小瑟
2. cccppp

loubanny 發表於 2014-8-19 22:36
幾錢先?我都想要!!

有興趣
1. 小瑟
2. cccppp
3. KUNGKUNG
4. rocknex
5. kkchan1234
6. jcch
7. eddytam
8. VPKL
9. tommy1976
10.fz158
11.guyguyloka
12. Loubanny

yuppi 發表於 2014-8-20 15:28

4Ktv 發表於 2014-8-20 12:06 static/image/common/back.gif
水貨成本係165000 , 85 折,再換港幣HkD 10533
再加TT 去日本費用HK$300, 運費17kgHK $500, 之前我部Son ...

165000 好似冇八五折,樂天最平要 178000, 不過八五折後埋單吾計牛都係萬三蚊左右。

另外出咗國既設備日本好似吾再保養,不過香港 Sony 又好似可以付費整水貨。

如果行貨賣一萬五,咁四分之一价錢既UDA-1 點算? 香港訂价$6,280...

yuppi 發表於 2014-8-20 15:34

rocknex 發表於 2014-8-20 11:49 static/image/common/back.gif
又話要賣hires,但香港只見walkman,headphone,UDA-1又冇聲冇氣。
冇需求?平嘅Teac 501貴嘅Mytek好似都OK ...

其實賣機係其次,賣file 先係主打, Sony 只在有網站賣歌既地區發售呢部机,我都理解呢個銷售策略,只怪中國人冇網上買歌呢種風氣。

PS: 我冇講過我部機係$13k{:6_138:}

4Ktv 發表於 2014-8-20 19:03

yuppi 發表於 2014-8-20 15:28 static/image/common/back.gif
165000 好似冇八五折,樂天最平要 178000, 不過八五折後埋單吾計牛都係萬三蚊左右。

另外出咗國既設備日 ...

點解165000 無八五折,衹要係樂天就全部都有
我問過 Fromjapan , 你ship 返比佢,有保養的

yuppi 發表於 2014-8-20 19:17

4Ktv 發表於 2014-8-20 19:03 static/image/common/back.gif
點解165000 無八五折,衹要係樂天就全部都有
我問過 Fromjapan , 你ship 返比佢,有保養的 ...

樂天最平果部全新機都超過十七萬円.....見過好多次八五折果幾日d平機會落架。

另外日本Sony 要上網登記保養,我自己就登記咗。

4Ktv 發表於 2014-8-20 20:15

yuppi 發表於 2014-8-20 19:17 static/image/common/back.gif
樂天最平果部全新機都超過十七萬円.....見過好多次八五折果幾日d平機會落架。

另外日本Sony 要上網登記 ...

厚福街 !

flyingpig1355 發表於 2014-8-20 21:16

有興趣
1. 小瑟
2. cccppp
3. KUNGKUNG
4. rocknex
6. jcch
7. eddytam
8. VPKL
10.fz158
13. Flyingpig1355

wongjcw 發表於 2014-8-20 21:40

有興趣
1. 小瑟
2. cccppp
3. KUNGKUNG
4. rocknex
6. jcch
7. eddytam
8. VPKL
10.fz158
13. Flyingpig1355
14. wongjcw
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: Sony音樂播放機HAP-Z1ES(#115更新)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。