設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: JKC710

[電源線] DIY電源線~~ (攪掂)

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

哈哈~呢度D人好毒
我聽日都可能出去買料整返條試下先~但係你之前想用monster綫,why後來唔用呢?
還有你係邊間買料(p.m資料給我好嗎)
仲有你張相係咪打xbox360隻forza2自己整?

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

個瑞士IEC頭係咪一定係直身的
有冇D好似D TV既原裝綫咁90度角ka?因我部電視上左牆好似唔夠出放直身 >_<

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

哈哈~呢度D人好毒
我聽日都可能出去買料整返條試下先~但係你之前想用monster綫,why後來唔用呢?
還有你係邊間買料(p.m資料給我好嗎)
仲有你張相係咪打xbox360隻forza2自己整? ...
happly 發表於 2009-2-21 22:36

因為MONSTER POWER LINE 400好鬼粗............又比呢條貴 $20/尺.........同埋岩岩問完, 師兄話POWERLINE 400俾拾仔用適合D~~

我張相部XBOX360既面板係PGR 3, 我都好少打部機..........放響電視後面係因為部機好X嘈..............

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

個瑞士IEC頭係咪一定係直身的
有冇D好似D TV既原裝綫咁90度角ka?因我部電視上左牆好似唔夠出放直身 >_
happly 發表於 2009-2-21 22:47

好似有~~ 請CHECK PM

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

thx:JKC710兄
哈~我都小打左好多我唔係話你屋企張相~己係論壇架車個張^^
咁你自diy條綫諗往用俾咩用呢?
我就諗往俾部高清播放機用(HiMidia HD100用同TV)你話咁想ok嗎?

鉑金玩家

thx:JKC710兄
哈~我都小打左好多我唔係話你屋企張相~己係論壇架車個張^^
咁你自diy條綫諗往用俾咩用呢?
我就諗往俾部高清播放機用(HiMidia HD100用同TV)你話咁想ok嗎? ...
happly 發表於 2009-2-21 23:05

論壇簽名架車係D1既飄移車黎GA (PS 3 GT 5 P裡面都有)~~ 其實我諗住換得電源線既AV野都想換, 我DIY第一條線諗住俾TV用, 第2條就俾PS 3用. 其實部AMP我都想換, 不過因為我部AMP係SR 606, 條線係無得換既.............而BD-30又用8字頭, 所以未有頭緒, 希望其他師兄請教~~

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

咁死咪啦~我屋企D野全部都換得~
大鑊

鉑金玩家

咁死咪啦~我屋企D野全部都換得~
大鑊
happly 發表於 2009-2-22 00:01

放心, 你DIY第一條成功既, 你實會換哂佢..........我話既~

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章

開左個頭~好難收得返

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

cong JKC710 兄成功diy 第一條pc , 但是JKC710 兄開始中了毒,條denko brown都是我第一條diy pc 而且我只是用幾元一個iec同13a plug,但是接上部cd player已經同條跟機pc好吾同blackgroup清少少同boss強少少,之後開始上網,最近make條古河ag314比個mon用.
JKC710 兄 , 你條diy 路可能是 denko brown (開始 hk$10呎) --> Belden 83803(hk$33呎good for av amp & Subwoofer) --> 古河 314/320 ag (hk$68)--> Acrolink(hk$120呎) --> nanotech 302 (hk$190)