設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kennykky

行貨限定版resident evil5/biohazard5 入手

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

第3日已經爆晒所有story mode,第4個professional難度超正....不過都係單打多,因為d人入左黎見到professional都走夾唔頭.....打到我PK....
試過有條友死入黎,以為自己有支火神就大晒,死衝爛衝,完全冇策略,所以 ...
marcolau 發表於 2009-3-10 22:40

360和PS3版︰
1, 你留意下,自動換槍係因為佢冇子彈,留意CPU佢Default係咩gun,如果Default係手槍,就算比咩gun佢都係用手槍,但手槍冇彈佢就會換槍,不過比支電棒佢就一定用電棒,正白痴,所以一般我都會比一支無限麥林佢,因為cpu一定準過你.....一槍一隻。
你講呢個我當然明白啦,不過原來日版和行版(美國版)真完全不同的,我有試多幾次,再朋友家同樣試過行版,發現行版同PS3一樣用晒子彈齊換槍的,日版不等子彈用完,就會自動換槍,日版真好正!!!

2, ps3先天問題,x360可以由硬件提昇上1080p,只要隻game做好full hd嘅貼圖等資料,昇上1080p就完全冇問題。
1080p或720p都唔大問題,bh5即使720p都已經好靚。
你睇隻mgs,寫住720p又如何,一zoom近d貼圖就化晒,質感又差,就係因為佢地冇做唔好,根本去唔到hd嘅質素。
呢個問題唔大,我只覺得一隻藍光碟用量冇理又出唔到1080p吧,以一隻DVD就可以裝到1080p,所以小弟覺得CAPCOM大細超囉,分明叫大家買360(支持)唔好買PS3感覺囉.

3, 其實你知唔知個個大佬都有兩種以上嘅打法..難唔難打其實係睇你達唔達成佢個要求...好似professional難度最後大佬咁,唔識打就係咁狂射佢心口射成個鐘,但識打就知其實大佬係用刀界心口架,幾分鍾ok.....而唔同嘅gun都有唔同殺傷力。
你有興趣可以join我打co-op,等你睇吓點樣最快打大佬,包你o晒咀...
行版同日版D大佬真有所出入的,我都試過幾次,好似那隻飛怪咁,PS3打法,我用返360...都係照返PS3咁打,發覺黑妹只用手槍打大佬,360個黑妹手槍子彈未用完,就轉所機關槍及散彈槍等等,你話奇唔奇怪呢???

4, x360版一開始入game時已經問你用唔用auto save,如果你冇set就要入選項set.....
我一開始都冇裝game,一樣係auto save....
PS3要玩遊戲前,必定要你記錄先可以進行遊戲,一係上線,上線我真不知道了,因為我冇上線玩的,只係自己一條友咁玩嫁,360有兩個選擇玩,一個係安裝先可以玩,安裝後,就可以記錄遊戲了,別一個完全不記錄進行遊戲的,當你玩到去邊都好,完全不會自己記錄了,就算你打爆機,取得好正無限彈也好,都不會記錄的,行版正是你所講的一樣,朋友隻正是行版呀!!

最後就係我之前講過包裝同遊戲內文不對版一事,原來用行機玩日版時,遊戲正是美國名子,再用返日版360主機(朋友部360係原裝日版機)玩時,換返BIOHAZARD5了,咁神奇!!!

現在仲未爆機,仲在3-1版屈咁錢...............
我慢慢玩...
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

最後就係我之前講過包裝同遊戲內文不對版一事,原來用行機玩日版時,遊戲正是美國名子,再用返日版360主機(朋友部360係原裝日版機)玩時,換返BIOHAZARD5了,咁神奇!!!

現在仲未爆機,仲在3-1版屈咁錢...............{:1 ...
DVD迷 發表於 2009-3-12 20:00

其實想佢換gun都要睇你放咩野比佢,而唔同難度或男女都有唔同嘅AI....
CPU亦會因情況而換槍,如打大佬會換,近身又會換,但一般打o靚仔就多數你手槍。
之前d人都有講過ps3個ai係白痴過x360,但我就覺得只係運算問題,因為同一隻game同一條程式,冇廠會分幾個版本去寫,你估唔駛錢咩。
所以bh5會在一隻碟放兩個版本就係因為可以一次性做晒,而唔會好似以前咁,出完美版,之後改完再出日版.....
呢隻game行版機出re5,日版出bh5道理同選語言一樣,廠方寫多少少就可以一game多區....
所以你問我re5同bh5有咩分別,我相信有,但如果同是re5我都覺得冇分別,因為data一樣....
save問題我只覺得係你地SET錯野,因為我第一日玩都係冇裝game.....
1080p唔關容量事,好簡單,如果比部有bd嘅超任都唔會去到1080p架....
又例如同一隻pc game,在唔同嘅電腦上表現都會唔同,主要都係睇顯示卡.....

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

其實想佢換gun都要睇你放咩野比佢,而唔同難度或男女都有唔同嘅AI....
CPU亦會因情況而換槍,如打大佬會換,近身又會換,但一般打o靚仔就多數你手槍。
之前d人都有講過ps3個ai係白痴過x360,但我就覺得只係運算問題 ...
marcolau 發表於 2009-3-12 21:34

明解!
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

專業玩家

剛完成3-2ch,你哋話3-1係屈錢嘅好地方,不過好煩,要四圍走,要成10分鐘才可有14000左右
我昨天聽到2-2係一個好地方,2分鐘左右有4000多,又唔使四圍走,個人比較善歡2-2,不過係冇咁多子彈
,但都好過四圍走........

專業玩家

不過好似唔夠其他子彈

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

marcolau

不如你搵支咪. 駁部機錄起佢掟上youtube...
睇呢條友打機笑死我
Silent Hill 2
[youtube]6VUpbV8065o[/youtube]
Resident Evil 4
[youtube]82oFMhA5DhA[/youtube]

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

剛完成3-2ch,你哋話3-1係屈錢嘅好地方,不過好煩,要四圍走,要成10分鐘才可有14000左右
我昨天聽到2-2係一個好地方,2分鐘左右有4000多,又唔使四圍走,個人比較善歡2-2,不過係冇咁多子彈
,但都好過四圍走...... ...
j.w 發表於 2009-4-16 12:00

3-1其實唔駛攡晒d野,只係拎幾件貴野就走得~~~
其實有個方法係15分鐘內揾過百萬...不過只係x360..
就係online同人換臭雞蛋(1,2play換都得,不過冇咁快,而且我冇試過)....
我而家仲有成7百粒臭雞蛋冇用,1粒$2000...你計喇....

銀級玩家

marcolau

不如你搵支咪. 駁部機錄起佢掟上youtube...
睇呢條友打機笑死我
Silent Hill 2
6VUpbV8065o
Resident Evil 4
82oFMhA5DhA
大佬John 發表於 2009-4-16 16:15

好q煩呀佢....

銀級玩家

不過好似唔夠其他子彈
j.w 發表於 2009-4-16 12:25

你可以用手槍打佢手腳,之後再QTE,就可以好易打.....
Mercenaries模式就係咁打....

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

,但都好過四圍走...... ...
j.w 發表於 2009-4-16 12:00

我最鍾意3-1屈錢,因為在未爆機前及未有無限彈之前,在3-1可以取到火箭炮,是最好的武器之一...
現在連360版到爆咗機了...