設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: wahjaja

[風景照分享] 機仔B&W~

黃金玩家

黑白相影出嚟個感覺幾好...............
teddyng637 發表於 2012-4-7 23:55

我都玩左一大輪Slide... 俾D色同立體感震撼左好鬼耐,
先發現到B&W好玩之處... kaka

不過依家D DSLR就算係旗艦機, 都無左以前Slide種震撼... 都係清D滑D... 再清D滑D...

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
我都玩左一大輪Slide... 俾D色同立體感震撼左好鬼耐,
先發現到B&W好玩之處... kaka

不過依家D DSLR就 ...
wahjaja 發表於 2012-4-8 01:25

你真係好有研究............

黃金玩家

你真係好有研究............
teddyng637 發表於 2012-4-8 01:51

咪玩啦C兄, 研究就無喇...
真係好無銀兩就真~ 唔係就整部Leica插支35mm玩啦~ haha
真係除左價錢... Leica所有o野o岩晒我... Range Finder... FF... 細Size(影街D人無攻擊性)... 有真35mm鏡...

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
咪玩啦C兄, 研究就無喇...
真係好無銀兩就真~ 唔係就整部Leica插支35mm玩啦~ haha
真係除左價錢... Lei ...
wahjaja 發表於 2012-4-8 13:28

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 1# wahjaja

銀級玩家

Ching, Nice shots!  Very natural!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

ching 可唔可以share 下玩黑白菲林既心得?
小第剛剛買左兩筒黑白試下
thx
想影音分家, 老細先同我分家

黃金玩家

ching 可唔可以share 下玩黑白菲林既心得?
小第剛剛買左兩筒黑白試下
thx ...
hy358 發表於 2012-4-13 23:52

嘩... 點敢講心得...
分享下自己心態還可以o既, 以前用film, 會慣左諗清楚/觀察清楚先影, 同依家DC年代有D唔同, 因為張張係錢
雖然我依家都無咩用film, 不過都係慣左唔會狂影~
我試過同朋友去旅行, 我4日只係影左300張相, 佢影左2千幾張... 不過好多係唔o岩再影唔o岩再影...
唔係話衰左再影衰左再影唔得, 不過好睇心態, 想進步既人會o係入面學, 我朋友係最緊要影到~

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
hy358 + 10

查看全部評分

黃金玩家

黃金玩家