設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: michaelwong

[DSLR 單鏡相機] 傳說中的D600相片, 再加2枝新鏡相!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Nikon D400 重點特色(傳聞)
● 旅鎂合金、防滴防塵機身
● APS 規格 2,420 萬像素CMOS 感光元件,解析度 6016 x 4000 像素
● EXPEED 3 影像處裡引擎
● 1,920 x 1080 @ 30fps 高解析度影片錄製功能,最多 30 分鐘(.mov 編碼)
● 3.2 吋 92 萬像素液晶螢幕
● Multi-CAM 3500DX 對焦系統,具備 51 點自動對焦,包括 15 個十字型對焦點
● 91000 像素 RGB 測光系統
● 連拍速度可達 8 fps(搭配電池手把可達 9fps)
● 快門速度範圍 30 - 1/8000 秒,支援 B 快門
● 感光度為 ISO 100 - 6400(可擴張至 ISO 80、12800、25600)
● 光學觀景窗視野率 100%,放大倍率約 94%
● 保證快門壽命可達 20 萬次
● 0.012 秒極低快門延遲
● 氣流式感光元件除塵系統
● 內建機頂閃光燈,並具備無線控制能力
● 儲存媒介為 CF & SD / SDHC 雙記憶卡插槽
● 採用 EN-EL15 鋰電池,具 900 張拍攝續航力(CIPA)
● 支援 HDMI 高畫質輸出
● 支援 GPS 裝置 GP-1 以及電池手把 MB-D10(另購)
● 重量約 800 克(不含電池及配件)
● 建議售價 1799 美元
Sony Playstation 5
Sony UBP-X800M2 4K Blu-ray Player

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

平過D700你有冇興趣呀?
michaelwong 發表於 2012-6-14 16:12

唔係興唔興趣的問題, d700, 如果我有錢一早就買了~

問題係我部d60打柴時, 3千幾就買到部二手d90, 又點會去諗d700??

咁而家部d90都未死, 有咩新機都暫時唔關我事.

窮人信念 --> 如果有相影得唔好, 一定唔係部機的問題lor.
等運到

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  michaelwong

Nikon D600 重點特色(傳聞)
● 機身重量約 760 公克,裝電池、記憶卡則約 850 公克 ...
kv10 發表於 2012-6-14 16:18

直情係D7000FX版, 你有冇興趣?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 13# michaelwong

睇下個價先啦, 我買 d7000 係岩岩出時入. 買 $12800. 想知如放二手價會幾多呢?
Sony UBP-X800M2 4K Blu-ray Player

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如 d600 個價會平過 d7000 或參唔多. 可以考慮. 放部 d7000 入 d600.

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔係興唔興趣的問題, d700, 如果我有錢一早就買了~

問題係我部d60打柴時, 3千幾就買到部二手d90, 又點 ...
mike384 發表於 2012-6-14 16:21

ching唔好咁大反應, 唔係睇小你部d90同你的技術, 只係吹水多口問下, 好似你買槍都唔只買一枝啦, 買多部機來玩有乜問題丫?

星級玩家

如 d600 個價會平過 d7000 或參唔多. 可以考慮. 放部 d7000 入 d600.
kv10 發表於 2012-6-14 16:40

早前傳過機身usd:1,500.00

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 17# michaelwong

咁就個價參唔多, 同睇到佢粒電係同 d7000 一模一樣. EN-EL15.

星級玩家

回復  michaelwong

咁就個價參唔多, 同睇到佢粒電係同 d7000 一模一樣. EN-EL15.  ...
kv10 發表於 2012-6-14 16:47

如果你放左d7000, 你粒電一樣冇左!

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

ching唔好咁大反應, 唔係睇小你部d90同你的技術, 只係吹水多口問下, 好似你買槍都唔只買一枝啦, 買多部機 ...
michaelwong 發表於 2012-6-14 16:45

米高兄, 唔係話你話你, 完全冇呢個意思.
反應大純粹係我經濟問題...   ...家陣我影相的使費要慳得就慳~~~
買槍都係, 我D槍係以前買落的....

中六合彩的話我一定買!!
等運到