設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[喇叭線] 初試Inakustik LS-603,感覺驚艷………

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

六師兄終於DIY完成咗佢嗰條Inakustik LS-603,即刻叫佢畀小弟試吓,小弟從未試過Inakustik嘅線材,今次有幸幫六師兄條603開苞,真係開心囉!

當我攞咗佢返屋企就立即將佢接上我部雞雞Primare A20同ProAc Tablette 50 signature度,開機一試,第一個感覺真係唔係咁特別..................可能條線真係太新啦!所以聽咗幾隻歌就關機,符合咗我期望唔高嘅結果..........................!

今日樓上整日都裝修鑽嘢,搞到我都冇心情試聽,但係都開著部機教細聲等佢煲吓條線,等樓上停工之後,我就攞我平時聽慣嘅幾隻碟再試聽吓.................嘩.......................不得了,好似誇咗少少, 感覺真係同噚日大大不同,高音做得好突出,但又唔會太尖,聽Maurizio Colonna嘅Stairway To Heaven好清晰兼好有震動心弦嘅感覺;人聲好豐厚,聽夏生嘅歌就有明顯嘅感覺;低音雄渾有力,鼓聲好實淨,最重要係空間感好強,定位好準,喺聽現場錄音嘅Eagles Hell Freezes Over,現場感嚟得好強烈,層次非常明顯,連聽Klazz Brothers & Cuba Percussion嘅管弦樂大棚嘢都做到樂器擺位位置清晰可見嘅感覺。真係冇諗過呢條線只係煲咗幾粒鐘就有咁嘅表現,實在有D驚訝!如果再煲多幾十粒鐘就一定唔只咁喇,相信再經幾位師兄試完之後,送返畀六師兄嘅LS-603肯定已經進入極佳狀態囉!

整體感覺呢條LS-603,分析力好高,空間感好強,呢樣係我最鍾意嘅!低音喺我對唔係幾夠力嘅書架喇叭都能夠做到雄渾有力,搞到我都有少少唔想掹番佢出嚟添!真係諗吓叫六師兄幫我整番條.......................哈哈哈.........................!

(後話:本來冇諗過寫試聽感受,因為真係唔識寫,但聽完又想同大家分享吓,以上只係個人感覺,大家如有唔認同嘅,請多多包涵,希望之後試玩呢條線嘅其他師兄再補充啦!)

評分

參與人數 22威望 +220 收起 理由
manblood + 10 GREAT!
xxijixx + 10
liclic + 10
circleli + 10
小瑟 + 10
guly + 10
pinkspider + 10
edlsang + 10
ykluk + 10
kungfutown5 + 10
rlwk2009 + 10
simonaceman + 10
faigoal + 10
aidan + 10
leo25 + 10
ricoy288 + 10
fuman0123 + 10
RiceR9 + 10
4pk + 10
minimoai + 10

查看全部評分

1萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

排隊

1萬

鉑金玩家

無錢交管理費,六合彩都無錢買

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

專業大師級報告

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

專業大師級報告
sunny 發表於 2012-6-27 20:38

你咁講真係笑死好多76嘅真正大師呀!咪玩我啦!

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

大師級{:9_428:}

3萬

白鑽玩家

大師級
4pk 發表於 2012-6-27 20:40

你都話誇呢............................蘋果大師...........

3萬

鉑金玩家

RoNaLdO

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# jt24

原來收埋咁多好野,唔怪之得唔比我地上你度學野{:9_422:}

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
4pk + 10

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

回復  jt24

原來收埋咁多好野,唔怪之得唔比我地上你度學野
RiceR9 發表於 2012-6-27 20:42

我係左抄抄....右抄抄咁至寫到幾隻字咋!

2萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# jt24

等您

3萬

白鑽玩家

回復  jt24

等您
minimoai 發表於 2012-6-27 20:44

你試完身痕想整番條,記得通知聲喎!睇吓邊度有平貨幫我執多條...........