設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: agic

[討論] 反rip完放闗注小組 【 向rip完放say NO 】

關閉 [複製鏈接]

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
回復  agic

班老手俾我感覺係... 當大家一齊好 happy 放碟時, 個個都咩 rip完放, 充斥整個二手區 (半年 ...
shiftvictor 發表於 2012-7-16 22:06

我dup碟方法好簡單,系佢未抄起之前立多一两只
進我可以見高賣甘只,退我可以愛泥做backup
    http://www.amazon.co.jp/BEST%E2% ... 42448607&sr=1-1

你指控我即post后面我清色港我吾洗色刻CDR
因為我最少有两只正版

http://www.post76.com/discuss/re ... 795&pid=1667299

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

有咩新 rule 就係二手區公告講清楚, 忽然攪個咩關注組, 將D被關注字眼post 大清洗, 人地交易中, 你地就係到攪亂, delete 完先 pm通知, 我連rip問題都未攪清楚就亂delete, 好似突然洪水猛獸, 比文化大革命更厲害。

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
有咩新 rule 就係二手區公告講清楚, 忽然攪個咩關注組, 將D被關注字眼post 大清洗, 人地交易中, 你地就係到 ...
shiftvictor 發表於 2012-7-16 22:32

我地試過提你,你不但吾理重post段二手規則岀泥

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

咪住先,點解好地地一隻CD你會買先,你唔鐘意都唔會買啦
你比唔起錢就唔好買啦無品,你係鐘意/想聽先會比錢買返黎聽,rip既原意係方便玩CAS,唔係鼓吹老翻呀,比得起幾皮野玩hifi,比唔起幾十蚊買CD
人地咁做你就跟,我X,唔好護短啦,呢度個個成年人,無獨立思想ga?
理直自然氣壯呀大佬!!!

我唔係針對人,只係針對事,講完waion1985 發表於 2012-7-16 22:27

咁我就完全唔同意師兄你的假設了

我有一個活生生例子

就係呢隻

我認識呢位小妹妹係因為無意中發現佢翻唱周杰倫首青花瓷,當時覺得好正,之後真係買左隻CD,點知真係唔ARM口味

咁你有咩好提議??

我用幾十萬HI-FI又好,用幾舊水DISCMAN播又好,心水/喜好根本就未必同有無錢無關,你呢D未審先判仲要胡亂LABEL人的思想/行為真係好恐怖吓.......

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

總版規

參、請尊重智慧財產權:
 (01) 轉載文章或圖片,請儘量註明出處或先獲得原作者之同意方能張貼。
 (02) 如原作者向本站抗議,經查證無誤後,本站保有對該文章刪除之權利。
 (03) 請勿牴觸商標著作法,勿將任何公司之商標重製。
 (04) 文章版權均屬文章發表人所有,但如因為違反本站規定帳號遭刪除,
           在保留網站完整性的前提下,本站得保留相關發言,但保證除法律需求
           須配合調查外,不另作他用。
   (05) 本站一向之方針以支持正版軟件為大原則,希望各位會員在討論中請勿提及,
    明示,暗示,查詢及回答有關一切有關侵權物品之內容,如有發現,
    會每個有關之討論刪帖加警告一次.

http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1
無錢又要玩...

3萬

鑽石玩家

QQ
我系Scandal post都冇晒命,不過好似有人吾知
我地老野暗言暗示d咩,甘你睇下咩叫dup碟
就系好聴快手買多只

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

咁我就完全唔同意師兄你的假設了

我有一個活生生例子

就係呢隻

我認識呢位小妹妹係因為無意中發現佢 ...
lamtsai 發表於 2012-7-16 22:40

唔鐘意咪賣左佢囉,無人唔比你賣
而家問題係rip左再賣呀,我都有一大堆唔岩聽既CD係度啦
唔好護短啦
無錢又要玩...

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

總版規

總版規

參、請尊重智慧財產權:
 (01) 轉載文章或圖片,請儘量註明出處或先獲得原作者之同意方能張貼。
 (02) 如原作者向本站抗議,經查證無誤後,本站保有對該文章刪除之權利。
 (03) 請勿牴觸商標著作法,勿將任何公司之商標重製。
 (04) 文章版權均屬文章發表人所有,但如因為違反本站規定帳號遭刪除,
           在保留網站完整性的前提下,本站得保留相關發言,但保證除法律需求
           須配合調查外,不另作他用。
   (05) 本站一向之方針以支持正版軟件為大原則,希望各位會員在討論中請勿提及,
    明示,暗示,查詢及回答有關一切有關侵權物品之內容,如有發現,
    會每個有關之討論刪帖加警告一次.

...
waion1985 發表於 2012-7-16 22:42

似乎師兄你對呢條RULE的理解同我有出入

依家果位賣家:

1) 唔係賣老翻,或者其他侵權產品
2) 佢無提及佢管有侵權產品

唔明白你QUOTE呢條RULE去""佢係咩目的/理據

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔鐘意咪賣左佢囉,無人唔比你賣
而家問題係rip左再賣呀,我都有一大堆唔岩聽既CD係度啦
唔好護短啦 ...
waion1985 發表於 2012-7-16 22:45

呵呵,咪證明你個POINT係幾咁無POINT LAW(什麼唔喜歡點解要賣?)

我做咩要保佢/護短?我識佢架?
你真係攪笑

如果佢RIP完KEEP COPY先賣係抵死,但係唔知點解就係大家咁針對"即放"

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

似乎師兄你對呢條RULE的理解同我有出入

依家果位賣家:

1) 唔係賣老翻,或者其他侵權產品
2) 佢無提及佢 ...
lamtsai 發表於 2012-7-16 22:48

我唔係針對師兄賣CD,只不過唔好提會侵權既做法,唔好比人有樣學樣
我quote出黎只不過係想講post76唔鼓吹老翻行為,我針對係有ching有樣學樣,侵左權又搬一d侵權個案黎染色自己既行為
無錢又要玩...