設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: itoy2008

[影音配件] -買了d古董番來做測試

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  KING

King sir,好來冇見. 我成年幾兩年冇上來,終於有幸你到訪.
都係一試 ...
itoy2008 發表於 2012-8-15 21:40

師兄!我都好少出post啦!咩原因就唔再講啦!
我都好希望你買到真正既古董線,堅定流都好一於等你報告!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 11# KING

明白...你想講既時候,pm我啦
我想入部CDP,King Sir有咩介紹?
我之前買落既線材都未開工
MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SR:KlipschRS42
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

星級玩家

我朋友上年訂咗2對poster上的訊號線,惜咗1對比我玩。當時直覺朋友被人揾笨,但試完真係覺得舊銅線(唔敢講係唔係真西電線)D聲真係好有肉同純,聽完歌仔好relax。
我想屋企大部份器材都係走高清/高分析力/銀線/銀fuse的時侯,有一條完全唔同性格ga線看門口,可以豐富一吓自已ga選擇去配合唔同d歌同心情,都唔係壞事。

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

agree,其實我依用緊來夾下部300B,都好正.好有feel...可能係聽女聲.
我之前用銀線,相比下,女聲冇咁突出,但有種味道...

小弟只係試下心態,我有個朋友d interconnect線好舊好悔,但正過我pair Oyaide PA02.所以我聽完佢pair懷舊野,就更加相信人不可以貌相. (pair PA02重即刻賣左,依家條PA02只用係SB度 )

但我知玩舊野係冇咩人有意...思...我都有想過不如買條現代線...都係咁上下.
我用捐既心態...買古董既心態...其實都唔錯
我遲d先試speaker cable 同 power cable.

P.S. 今期重買左本老野"雞蛋"細界...皆因...西電條野做左封面.
P.S. 最緊要唔好係A貨,哈哈
MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SR:KlipschRS42
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22