設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: MSZ

[影音新聞] 山葉強勢回歸Hi-Fi界: A-S3000/CD-S3000登場 #98最新官方update

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

通常訂價同市價會有一定佢離(一般會係八折),
而且三萬四呢個價,我會諗起日系國寶級機種
金嗓子E360....... ...
Tomy 發表於 2012-9-4 12:12

你哋香港當然係平到笑. 小弟身處加拿大, 就以我當年買A-S1000為例, 香港7千幾就有一部, 我呢度連稅就要1240加紙.

鑽石玩家

山葉幫成員

十皮在香港夠曬做啦!但你在加國夠唔夠先?
terryc 發表於 2012-9-4 14:33

我就係講緊如果我喺呢邊買晒我要嘅野, 駛費最少10萬港紙. 同一budget喺香港可以買到好很多野囉...

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

你哋香港當然係平到笑. 小弟身處加拿大, 就以我當年買A-S1000為例, 香港7千幾就有一部, 我呢度連稅就要12 ...
MSZ 發表於 2012-9-4 18:13

咁死貴!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

回復 63# avlam

一千同二千既分別係咪全平衡同冇全平衡呢?
No Music No Life

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 61# MSZ

部攞你命3000到時嚟到香港,第一批貨個價可能硬小小,

等第二、三批大貨到,二萬五唔知買唔買到呢.         

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

做咩唔保留木框邊設計

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 64# beerboy

同埋output 細小小,唔太記得,好似5 - 10W 度!

錯咗tim,講咗A一S2000。

你係正確嘅!
有小朋友的..不要玩 HiFi

鑽石玩家

山葉幫成員

回復  MSZ

部攞你命3000到時嚟到香港,第一批貨個價可能硬小小,

等第二、三批大貨到,二萬五唔知 ...
Tomy 發表於 2012-9-4 19:21

二萬五又好, 三萬四又好, 同當年山葉全盛時期吓吓都800000yen一部怪獸機嚟比, 其實部3000唔算好貴.

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

今次真係要睇香港Y記標什麼價, 如果太貴真係吸引力大減 . 3500歐羅內CDP真係有不少選擇 , 如果計埋二手機就仲多, 唔係話Y記唔好, 只係對手多: Luxman,accuphase,esoteric,marantz,cec.... 而家賣緊既cds-2000 大約hk$9800-  比佢新機加價一倍到$20000, 但標3500歐真係要6折先做到. 同馬仔部 sa11s3 情況差不多 ..... 新機貴太多無乜人敢買 .
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

鑽石玩家

山葉幫成員

今次真係要睇香港Y記標什麼價, 如果太貴真係吸引力大減 . 3500歐羅內CDP真係有不少選擇 , 如果計埋二手機就 ...
里奧 發表於 2012-9-5 10:23

山葉嘅聲底同你講果堆牌子好唔同. 其實你已經唔會係佢哋嘅對象買家喇.你本身有部E560, 就算A-S3000真係賣兩皮野你都唔會考慮.