設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] 《The Evil Within》by 三上真司 (DLC第二章 "Consequence" 4.21推出)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

lkljason 發表於 2014-10-22 21:43
無人買PS3 版,等我黎做死仕,盛謂290,點解咁平?連code二手是也!
好在無旅行前心急買姐!

我比你買貴10蚊,XONE版。但XBOX本身唔連code,叫做稍為難打啲咁。

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-10-23 00:12
我比你買貴10蚊,XONE版。但XBOX本身唔連code,叫做稍為難打啲咁。

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

PS4同xbox1邊個畫汁同音效好d?

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原明 發表於 2014-10-23 10:47
PS4同xbox1邊個畫汁同音效好d?

睇手掣啦,畫面就係1080p VS 900p的分別。XONE版fps會相對穩定一點。聲效應該冇咩人會研究,主要視乎家中的器材~

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

多謝意見!到時睇下邊隻平!

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

終於開黎試左2版,PS3 版畫面比我想像中差,初頭睇仲以為玩緊PS2 game,我都唔同GTA, 蘿拉或者較頂級嘅the last of us比,同D次等D佢連看門口都不如,視點同操控都係一般般,唯一要讚就係隻game 氣氛唔錯, 一路玩都好驚驚,當一過到個chapter 時個❤️就即刻倒抽一口涼氣果隻~~鬆曬。

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

玩到第五 至 六版到開始覺得隻game有番d趣味,不過有時打隱形人好q 煩

黃金玩家

lkljason 發表於 2014-10-26 01:21
終於開黎試左2版,PS3 版畫面比我想像中差,初頭睇仲以為玩緊PS2 game,我都唔同GTA, 蘿拉或者較頂級嘅the l ...

哩家跨平台game玩買上一代的版本唔多著數,即使係機能許可,開發商亦唔會同你執靚仔,因為一黎不論係宣傳定試玩,發行商都唔會用舊世代黎做,二黎舊世代版本只係確保銷量的一種手段,移植工作好多時都唔會由同一開發團隊負責,發行會另搵一啲不知名的團隊做移植,移植質素有目共睹。三黎即使舊世代畫面可以更進一步,除咗日廠,歐美公司有時會人為將畫面降grade,以免被指新舊主機畫面一樣,影響次世代版銷情。

更何況日本開發的技術本身就及唔上歐美,Tango哩家公司係新組成冇耐,規模稱唔上大公司,但卻用上歐美頂級遊戲引擎,遊戲投資亦都係比一般二三線日系遊戲更高。論畫面,次世代版都追得上上一代的歐美大作大約6~7成,哩個係日本整體的實力問題,考慮到哩點若果我只係得X360/PS3,我都會等到入次世代機先會玩,移植版並非原班人馬監督,玩起上黎究竟會錯過咗咩野真係話唔埋,尤其是係The Evil Within哩款咁注重畫面處理的遊戲。

黃金玩家

奮戰18小時成功逃出地獄,至爆機為止死咗85次,其實一般雜兵/BOSS戰都唔太難,反而係秒殺的機關太多。

BTW,好耐冇玩過咁正的survival horror,不論係系統上還是玩法上都給予玩家好多選擇,最重要係敵人的確具有一定威脅性,每遇到一個雜兵,即使只聞其聲都要左度度右度度,此因今次AI硬直的反擊能力非常高,bio4的刀仔過關手段在本作初期至中段流程都不具效率。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

畫面係一般,不過真係好玩(我係玩PS4版)特別係隻貞子真係好驚