設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ykluk

[手機照及其他分享] 陸豆六個月大喇~~!!!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

manblood 發表於 2013-6-11 16:44
得閑同我隻史納莎玩下呀

嘩, blood兄你隻史納莎囡囡都好靚吓喎, 幾大呀~~??

我老婆隻史納莎婆婆都十一歲...因為年紀大好多病痛所以都係喺佢老家住, 無跟我地....{:9_428:}

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-6-11 16:56
嘩, blood兄你隻史納莎囡囡都好靚吓喎, 幾大呀~~??  

我老婆隻史納莎婆婆都十一歲...因為年紀 ...

3歲啦,...11歲真系好老了.... ..........你一睇就知系女女
CDP:ARCAM-CD17
TUBE PRE AMP:MC-7R
POWER AMP:DIY 300B
TUNER:LUXMAN 007
SC:DYNAUDIO FOCUS 110/QED GSS
IC:CC:SILVER RCA
英式全古河FUSE

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

manblood 發表於 2013-6-11 17:09
3歲啦,...11歲真系好老了.... ..........你一睇就知系女女

睇到佢有乳頭嘛~~!! 我呢啲老狗之人梗係分到男同囡啦~~!!!

不過話時話, blood兄你平時都要多啲留意你隻史納莎囡既皮膚, 好易出粒粒同有皮膚病, 同埋佢年紀越大要比多啲水佢飲, 史納莎好鍾意忍尿, 忍得多老咗個腎好易出事~~!!

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ykluk 發表於 2013-6-11 10:40
佢咪就係囡囉~~!!  

我唔會同佢配種喇, 過多半個月幫佢"切"~~!!!   ...

嘩. 三思呀師主. 建議佢生一次先切. 健康D又留到種呀. 呢個種咁貴.

3萬

白鑽玩家

ivanyiu 發表於 2013-6-11 17:48
嘩. 三思呀師主. 建議佢生一次先切. 健康D又留到種呀. 呢個種咁貴.   ...

唔會喇, 問心真係無可能有咁多時間喺佢生既前後去照顧佢, 況且狗狗生仔後既衞生真係要打理好先得....

我老婆舊時細過返小學中學就話有時間心機去搞, 宜家返工忙過碌竹真係照顧唔到喇....

P.S. 我唔係賣狗, 更加唔會為賣狗而配種, 養狗係緣份, 唔係用錢去計....

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ykluk 發表於 2013-6-11 17:52
唔會喇, 問心真係無可能有咁多時間喺佢生既前後去照顧佢, 況且狗狗生仔後既衞生真係要打理好先得....{:8_ ...

我當然明白你唔係賣狗. 我都係由保留稀有品種角度出發. 你都知我最憎 breeder.

冇計啦, 睇黎阿豆都係嘗唔到狗生樂趣架喇.

3萬

白鑽玩家

ivanyiu 發表於 2013-6-11 17:57
我當然明白你唔係賣狗. 我都係由保留稀有品種角度出發. 你都知我最憎 breeder.

冇計啦, 睇黎阿豆都係嘗 ...

要保留稀有品種, 都要搵到隻合適而又係日本黑豆柴先得, 仲要係佢地夾到....跟住又要諗點樣照顧, 我老婆同外母諗起當年佢地點照顧隻狗都驚.....真係巧難搞.....{:9_428:}

黃金玩家

SrZorro

ykluk 發表於 2013-6-11 18:06
要保留稀有品種, 都要搵到隻合適而又係日本黑豆柴先得, 仲要係佢地夾到....跟住又要諗點樣照顧, 我老婆同 ...

辛苦就唔好喇. 你知你而家個頭仲係大個隻. 保育左你個家園先啦.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

陸豆又真係好索  可惜我係怕狗既,一定唔可以去你既豪宅,而且你仲同佢做埋啲咁既訓練

銀級玩家

ykluk 發表於 2013-6-11 11:00
就係好多不負責任既養狗人士好似你咁諗, 咪搞到咁多流浪貓狗又無人要又比人打.....

所以我喺 ...

Totally agreed
I have 4 dogs as well.