設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: netshow2577

[請教] SONY W950a vs W900a

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

netshow2577 發表於 2013-7-15 02:34
我有睇呀!不過入面師兄們主要講上大陸買機
同埋無乜人講w900a同w950a有乜分別
...

一於950 la.
Denon AVR-3311
XBox Series X
KEF XQ30, XQ50c, HTS3001SE, KC62
Mirage OMD5
QED Genesis, Chord Carnival SS, AQ FLX/SLiP
AQ Vodka, QED Reference
AQ King Cobra

進階玩家

我同你一樣,都諗住去馬46W950, 點知46W900又突然送$2000, 似乎差成$5000又好似唔多抵。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

sales 同我講, 950 是用日本龜山panel , 900是用三叔panel, 800是LG panel  ~

利申: 我cheap友, 最後都係買左900

星級玩家

Lester 發表於 2013-7-15 18:11
sales 同我講, 950 是用日本龜山panel , 900是用三叔panel, 800是LG panel  ~  ...

龜山唔係Sharp咩 ?

真係未聽過Sony同Sharp有合作

星級玩家

kc2wong 發表於 2013-7-15 18:42

可能我攪錯掛

總之佢話950係日本panel, 900 係三叔

星級玩家

kc2wong 發表於 2013-7-15 18:42

ching, 呢條link 話sony 有用過sharp panel 的,真吾真就吾知啦

http://elektrotanya.com/?q=hu/co ... nd-chassis-crossref

星級玩家

Lester 發表於 2013-7-15 20:11
ching, 呢條link 話sony 有用過sharp panel 的,真吾真就吾知啦

http://elektrotanya.com/?q=hu/content ...

以前韓國panel未成氣候時係用過(當時Sharp panel出名最正)。

星級玩家

Lester 發表於 2013-7-15 20:11

http://elektrotanya.com/?q=hu/content ...

我都唔知架,只知龜山係sharp最大嘅廠房

科林玩家

Coker 發表於 2013-7-15 14:54
我同你一樣,都諗住去馬46W950, 點知46W900又突然送$2000, 似乎差成$5000又好似唔多抵。 ...

咪就係囉,18800同13800嘅分別
搞到我都唔知點好,summer sales嗰2000蚊coupon又唔做埋w950a
同埋我真係跟兩副眼鏡就夠,邊使比六副我咁多呢
寧願佢減價仲實際啦

星級玩家

我係用55"W900A大陸版,覺得有以下不足:
1. 可視角度,側睇覺得白
2. 板面都幾反光,尤其日頭睇電視
3. 聲效麻麻,我唔係要求高果種,但平時睇電視都覺得啲對白唔清晰
或者樓主可以從呢幾點比較吓900A同950A