設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: laz

[討論] 應該是今年最後開箱

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

chowyeung 發表於 2013-12-24 10:57
我玩過hd700, 唔係T1個皮!
(Post76 Android 手機版送出)

T1真係唔錯
不過回想當初點解入HD700無入T1既主要原因係HD700可以換線
用原裝條垃圾線真係無得鬥
但換完線後成對野脫胎換骨

如果T1有得換線就好啦...

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

支架個位見過HD800, TH600/900個設計好正, 又實, 一推就推到一格

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2013-12-24 11:43
T1真係唔錯
不過回想當初點解入HD700無入T1既主要原因係HD700可以換線
用原裝條垃圾線真係無得鬥

請問換咩線咁犀利可以幫耳機脫胎換骨?
明日を掴むために !

進階玩家

旅日HeadFi小兵

要換左線先叫有發揮,差設計黎?

所以我咁多次試聽HD800都一定指明要全原廠配件,要換先有光華就係設計有問題。當年隻天龍D7k 都可以放好線落去。換線應該係錦上添花,唔係補救缺陷

進階玩家

旅日HeadFi小兵

jaffeinism 發表於 2013-12-24 11:46
支架個位見過HD800, TH600/900個設計好正, 又實, 一推就推到一格

其實一格格咁去係唔太好,因為未必best fit

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

laz 發表於 2013-12-24 11:57

所以我咁多次試聽HD800都一定指明要全原廠配件,要換先有光華就係設計有 ...

同意, 甘貴買隻大耳回來仲要煩惱配咩線好, 除非係原廠設計師推薦 ...

不然市面上甘多線材, 點有甘多資源去玩配對 ...

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

laz 發表於 2013-12-24 11:39
隻隻都完全唔同玩法,而且聲底都差天共地,連價錢層面都不同,點會咁考慮架?

LCD你要試戴十分鐘以上看 ...

就係因為每只都吾同聲,但錢得甘多,就要考慮究竟邊一只最適合自己同夾到自己套野
LCD佩戴我無問題,頭比較細
Kharma S7
Nac 202 Nap 200 DR Hi cap dr
Naim cd5xs
SC:super Lumina
IC:Venture Chloe, WW Platinum
PC:Siltech SPX800,Nordost Heimdall 2,WW Platinum
USB:AQ Diamond

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

https://www.google.com/search?q= ... F2.html%3B698%3B524

要洗錢都有方法既, 人地都換左啦

星級玩家

laz 發表於 2013-12-24 11:57

所以我咁多次試聽HD800都一定指明要全原廠配件,要換先有光華就係設計有 ...

大家玩法唔同
其實好多人都喜歡全原裝
不過都唔可以排除一群喜歡改裝既人, 否則唔會咁多人會升級線

其實玩耳機同玩車一樣, 有人喜歡全原裝, 有人喜歡改裝
原裝有原裝既好, 改裝有改裝既好, 大家互相尊重就得
最緊要就係自己玩得開心

星級玩家

thisismyname 發表於 2013-12-24 11:52
請問換咩線咁犀利可以幫耳機脫胎換骨?

齋換條銅線已經好唔同聲
anyway 其實好難解釋到, 一向都係耳聽為實最好
個個setup唔同, 聽既歌又唔同
所以聽感既野都係參考下就得