設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chriskbchan

[香港] 2013十大港產爛片

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

nicebeebee 發表於 2014-1-7 19:36
天機:富春山居圖,最利害係你點都估唔到佢下一步下一個鏡頭係咩上一個鏡頭劉生站在街上,下個鏡頭 ...

天機令我幾乎噴飯的幾場:
1.先係個微波爐保險箱,原來保險公司的底線係玉石俱焚。。。
2. 日本人真係邪惡,捉了劉華個仔不突止,重要捉個未成年小妹妹玩SM,好彩劉華趕到,重留個生口同妹妹道歉添~~
3. 邪惡的日本人首領到最後,竟要用西洋劍同劉華決戰。
等運到

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

good88690 發表於 2014-1-9 13:10
天機

我同你差唔多,天機睇左4日先睇完,睇完係可以完全失憶咁,忘記晒d劇情
Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

mike384 發表於 2014-1-10 00:13
天機令我幾乎噴飯的幾場:
1.先係個微波爐保險箱,原來保險公司的底線係玉石俱焚。。。
2. 日本人真係邪 ...

ching,有一點我唔同意,我覺得個日本首領一d都唔邪惡,佢竟然提供衣服同武器比劉生,劉生換衣服時,仲無玩偷襲,完全係正人君子 仲要劉生多次偷襲佢個屋仲殺左佢唔少人.....根本全套野就係佢比人玩緊!

鉑金玩家

bigair 發表於 2014-1-10 00:33
我同你差唔多,天機睇左4日先睇完,睇完係可以完全失憶咁,忘記晒d劇情  ...

我一次過睇完,期間我老虎不斷問我點解????點解????點解????同咩事?咩事?咩事?我就不斷答"無得解""無得解""無得解"同"無事"
"無事""無事""無事"......

其中有些問題唔知其他ching答唔答都小弟呢?
-到底日本大佬生產左多少個林志玲?(因為佢死完再出,仲去到邊都有一個係左近)
-劉生的異能係咩?自癒?變形定係瞬間轉移?
如果有合理答案,天機都仲可算係.................................................................普通港產"爛片"

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
bigair + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

nicebeebee 發表於 2014-1-10 11:14
我一次過睇完,期間我老虎不斷問我點解????點解????點解????同咩事?咩事?咩事?我就不斷答"無得解""無得解" ...

當笑片仲好
Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

黑鑽玩家

nicebeebee 發表於 2014-1-10 11:02
ching,有一點我唔同意,我覺得個日本首領一d都唔邪惡,佢竟然提供衣服同武器比劉生,劉生換衣服時,仲無玩偷 ...

就導演的手法同角度去睇, 大反派出身於黑幫家族, 再因阿媽出軌而殺母, 出身唔好兼生性兇殘, 重要係日本人, 都已經係原罪咁滯.
又因此有了戀母情意結, 對貌似阿媽的林志玲有著異常的執念, 後見林志玲幫劉華後, 遂而狂性大發.
至於劉華係攻擊日本仔基地, 係導演眼中完全係為正義而戰, 絕對OK, 最後日本仔之所以同劉華公平決鬥, 係出於自大同狂妄.
至於狂妄自大可不可以OVERIDE 理智同卑鄙的天性, 就見仁見智了.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
nicebeebee + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

等運到

鉑金玩家

mike384 發表於 2014-1-10 11:56
就導演的手法同角度去睇, 大反派出身於黑幫家族, 再因阿媽出軌而殺母, 出身唔好兼生性兇殘, 重要係日本人 ...

ching分析得好清楚可惜我覺得天機配不唔起你這段分析....因為佢表達唔到.....

黑鑽玩家

nicebeebee 發表於 2014-1-10 16:52
ching分析得好清楚可惜我覺得天機配不唔起你這段分析....因為佢表達唔到..... ...

都係吹下水姐, 小弟好片爛片都鍾意睇的.
不過天機同特殊身份真係寧願冇睇過...
等運到

銀級玩家

我一套都未睇過

鑽石玩家

mike384 發表於 2014-1-10 17:01
都係吹下水姐, 小弟好片爛片都鍾意睇的.
不過天機同特殊身份真係寧願冇睇過... ...

其實天機都幾多特技同靚女睇