設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: dick88

[CAS音響] Cubox

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

ykluk 發表於 2014-7-24 15:44
話時話, 小弟因為壞咗2隻raspberry pi所以先要問你買cubox-i返嚟, 初步聽咗幾首歌cubox-i + voyage mub ...

CUBOX 糸好D寄。有無試過cubox接地盒呀?
無就試下啦。可能有驚喜架

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

pac 發表於 2014-7-24 15:54

PAC SIR, CUBOX 點接地盒? 電源線接定USB 接?

我想睇下部I3會唔會都接得地

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

william02 發表於 2014-7-24 15:55
PAC SIR, CUBOX 點接地盒? 電源線接定USB 接?

我想睇下部I3會唔會都接得地

Usb呀。cubox系訊頭。效果會大D。但未必是每個人所喜歡的

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2014-7-24 15:10
本來Nelson兄仲叫我煩你, 不過我已經煩咗PhantomGTR兄, 真係唔想搞咁多人.....

同埋如果自己 ...

小弟不才,漏咗無打個句 chmod 777,浪費了你一晚就真。
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation
USB: Ediscreat

白鑽玩家

PhantomGTR 發表於 2014-7-24 16:48
小弟不才,漏咗無打個句 chmod 777,浪費了你一晚就真。

無所謂架,六爺有好學精神架

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

pac 發表於 2014-7-24 16:50
無所謂架,六爺有好學精神架

kakakakaka
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

william02 發表於 2014-7-24 15:47
我未試CUBOX-I, 但用緊I3, 聽完隻PI可以退休....

我第一隻PI買返嚟已經係壞, 跟住同RS換咗, 但佢無貨等咗粒幾月船期, 拎咗朋友幫我裝完volumio玩咗一個月唔夠, 之後因為PAC地盒搞到我要大執位, 執完個USB無聲出(但隻PI仲可以控制到, 只係USB無聲).....無計無得聽既情況下, 唯有用cubox.....點知家下真係唔會再諗pi.....{:9_422:}

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

pac 發表於 2014-7-24 15:54

邊有咁多位呀大哥....我2隻地盒5個位都比我插晒...(金鹿, USB線, 後級, AV AMP同103)....

你又想叫我upgrade啦.....{:9_422:}

3萬

白鑽玩家

PhantomGTR 發表於 2014-7-24 16:48

我搵過你哋大部份人都無需要change mode, 係得我要....咁梗係無得講啦, 我多謝你就真, 咁夜收工仲要幫小弟.....

之後我同返件大師講, 佢都無同我提過.....

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2014-7-24 18:12
我搵過你哋大部份人都無需要change mode, 係得我要....咁梗係無得講啦, 我多謝你就真, 咁夜收工仲要幫小 ...

其實係 manual 中係指定動作,我以為你已經做咗,所以個晚我無再打,sorry。
http://store.voyage.hk/prod_imag ... %20Guide%20v1.2.pdf