設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 次世代遊戲

鉑金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
其實你們覺得有邊款 game 真係比到你次世代的感覺?

評分

參與人數 1威望 +12 金錢 +12 收起 理由
@肥狗仔@ + 12 + 12

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

認真地講

Tomb Raider PS4版畫汁其實反而係我真係覺得有WOW既感覺

SOSAD 一隻為上世代設計既作品竟然勝過一眾新GAME

黑鑽玩家

本人都是為了羅拉出ps4、之後買了其它games都覺得一般、而最近隻看狗畫質都是一般、其實都失望呀!

星級玩家

計畫面就infamous ,尤其係個photo mode 真係超正

黑鑽玩家

chantszkin 發表於 2014-6-1 08:38
計畫面就infamous ,尤其係個photo mode 真係超正

其實龍如都ok!

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

老實係.....冇。

現階段嘅GAME都係過渡性兩頭就,或趕時間未完成就出,最快要到10月BATMAN。

星級玩家

jamesbond168 發表於 2014-6-1 14:21
其實龍如都ok!

龍如只玩過DEMO , 個人覺得其實畫面唔算太突出 . 而MGS:GZ又係一隻畫面好正嘅GAME

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

次世代與否其實都睇返隻game點玩。因為純睇畫面未必見到真章。當初Dead Rising第一集畫面上冇咩特別,但機能容納到大地圖同大量喪屍,相比其他純出高清版的遊戲更似次世代遊戲。又講下Gears of War第一集,用UE3引擎製作的X360第一方大作,畫面攝人心魄,而系統﹑玩法雖然罕見兼完善,但絕非該類型的第一人。或者哩類單靠畫面就已經俾人有"次世代"感覺嘅遊戲對玩家黎講係最理想,不過當大家知道哩種所謂"震撼"原來喺PC上已經有所表現時,我地一定會要求更多。

Assassin's Creed初代感覺算係當年次世代畫面同次世代玩法兩者兼備嘅例子,好唔好玩又係另一回事。情況同近期的Watch Dog差不多,有人搵佢同GTAV哩類sandbox比較,冇問題的,只要唔好無視今次Ubisoft嘅側重點就可以了。以往GTA途人作用無非得三個: 真實感,發洩,擢軍隊。而Watch Dog就傾向與途人做互動,包括偷聽,hack野。大地圖入面所有NPC都係random出現,而佢地本身的value亦都係random出黎。哩個feature作為所謂次世代遊戲我覺得可以接受。至於畫面﹑可玩性嗎,反正佢都會系列化架啦。

其實今年嘅大作未必會有太多次世代嘅感覺。Tomb Raider, Battlefield 4哩堆遊戲玩過PC版就唔會再玩"遲出+downgrade"的家用機版了,再談次世代與否意義不大。睇下E3咩情況先。

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
我覺得 "Tomb Raider" 有次世代的感覺

黑鑽玩家

反而我期待次世代winning和fifa15!