設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[機械] ∀ Gundam 完成。

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

砌左成個星期嘅TURN A終於完成,而且相當滿意,
雖然好多人都唔滿意TURN A,成日野豬前野豬後,
但亦有一班超Fans,依個正正就係吸引到我留意之處。
我一向唔鍾意turn A,直至MG版推出,覺得佢線條好靚,而且由KATOKI修定過。
我冇睇過動畫版,認識我嘅人都知我唔會主觀咁買模型,想買就買。
好彩我係咁,如果唔係可能就此錯過一盒咁正嘅模型。

本來諗住改燈,點知頭頂倒A唔係透明,吹漲,咁為有唔改囉。
不過佢個頭有成個位比你放LED同電餅,改都慳翻(之後會講^^).....

因為我冇睇過動畫版,所以都唔知咩擺pose好,
為有影多D特寫啦,話晒自己都幾滿意,應該見得人嘅^^;

上色前後.....^^

粒燈我影完相就拆喇,所以求其加咋,因此會有漏光,
只要cut一小塊錫紙遮遮佢就得喇...^^
我有用佢原本果張銀貼紙。

佢隻人仔完全同企果個唔同比例....
如果你見到佢機艙果粒人仔,你真係唔知佢係咩黎。

依個位一定要加粒珠珠先好睇。

我幾鍾意依幾塊野。

同場加影......超簡單裝LED

就係咁多野,電線都唔駛,係唔係好簡單呢.......^^
因為我得3V LED,所以為有用兩粒最細嘅1.5電餅,
當然用一粒1.5V LED就唔駛好似我咁。

我唔識講,希望睇得明啦.....^^。
總之LED兩隻腳夾得住粒電就得喇.....

因為我要用兩粒電,所以固定有少少難攪,
總之底係正極,近LED果面係負。
長果隻腳(正)最好咁屈。
呢個扣得幾實架.....

因為咁夾法,一定有一隻腳IHI正極,所以正極一定係底。
下面果張因為想清楚睇到點放電,我特登掉轉正負,所以唔好學。

之前話長腳(正)最好咁屈,因為要夾住呢兩條坑。
不是同一粒1.5因為會細D。因此可以就咁放。唔駛夾坑都得...^^

得唔得人驚呢.......^^^^^^

後感.......
無論你喜歡turn A與否,
以模型而言,能張設定完美重現而亦有相當活動性,絕對係好野一盒。

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

突然覺得turnA型仔左好多Smilies017

科林版主

泰垣

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

齊睇手工,直頭係好得啦,不過都係唔like 野豬

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

你真好野,連頭部都裝左強光,正啊~想我唔多次精華你都唔得啦...Smilies018 Smilies018 Smilies018
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 knight 於 2007-8-25 23:18 發表
突然覺得turnA型仔左好多Smilies017

實物幾型架。

銀級玩家

原帖由 kennykky 於 2007-8-26 15:16 發表
齊睇手工,直頭係好得啦,不過都係唔like 野豬

你等左咁耐都係睇我D手工啫。

銀級玩家

原帖由 DVD迷 於 2007-8-26 18:31 發表
你真好野,連頭部都裝左強光,正啊~想我唔多次精華你都唔得啦...Smilies018 Smilies018 Smilies018

都係砌完先想裝,如果唔係會仲正。

科林版主

泰垣

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 marcolau 於 2007-8-26 07:20 PM 發表

你等左咁耐都係睇我D手工啫。

當然要睇你d手功啦,大師級唔睇點得呀

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

隻turn a砌得好令丫~
真係服左你~
d牛仔同人仔呢~:o

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

好靚呀!我重嚮度諗緊點樣上線。:L :L :L