設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] 張音效咭底噪好勁,有無辨法??

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
其實買張好靚既咭都無乜用,沙沙聲.......有無ching有計???謝謝

星級玩家

咩牌子model靚聲卡呀,講呢聽吓,幫你解决疑難。

星級玩家

kampo2013 發表於 2014-10-11 23:56
咩牌子model靚聲卡呀,講呢聽吓,幫你解决疑難。

sorry呀ching,係ASUS Xonar Essemce STX II 正常佢教咁駁,獨立駁4pin電,我電腦好清,乜都無,ram一條,無顯咭,用內顯,i3咁......

星級玩家

jackowai 發表於 2014-10-12 00:17
sorry呀ching,係ASUS Xonar Essemce STX II 正常佢教咁駁,獨立駁4pin電,我電腦好清,乜都無,ram一條,無顯 ...

use headphone to listen,有無沙沙聲?

星級玩家

kampo2013 發表於 2014-10-12 00:52
use headphone to listen,有無沙沙聲?

無開foobar就無任何聲的(初時以為係個首歌先有,但原來全部都係,睇戲一樣,好煩).....人地話一定係咁,有電流干擾正常咁話,死火........

星級玩家

jackowai 發表於 2014-10-12 01:20
無開foobar就無任何聲的(初時以為係個首歌先有,但原來全部都係,睇戲一樣,好煩).....人地話一定係咁,有電 ...

你意思係話用foobar播音樂檔就有沙沙聲,睇戲唔會用foobar喎就冇沙沙聲?
用另外一些軟件就無沙沙聲,如WMplayer,KMplayer
咁即係foobar軟件挾ASUS軟件有問題,可能兩边 configuration未set好?
知唔知有冇行ASIO點樣set
我都用緊asus essence卡,在XP,Win7,Win8用foobar都無咁情形.

星級玩家

kampo2013 發表於 2014-10-12 01:38
你意思係話用foobar播音樂檔就有沙沙聲,
用另外一些軟件就無沙沙聲,如WMplayer,KMplayer
咁即係foobar軟 ...

KMplayer有架,一開個foobar就開始有,

鉑金玩家

RME用家路過,一啲底噪都冇
照計asus都唔會有明顯沙沙聲,你張卡可能有問題,不如上代理check下

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

jackowai 發表於 2014-10-12 00:17
sorry呀ching,係ASUS Xonar Essemce STX II 正常佢教咁駁,獨立駁4pin電,我電腦好清,乜都無,ram一條,無顯 ...

我都是ASUS Xonar Essemce STX ,剛開電腦聽歌之前foobar 行asus stx asio會有小小沙沙聲,后來關閉無用程式,只開foobar就正常了
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

hon328 發表於 2014-10-12 22:43
我都是ASUS Xonar Essemce STX ,剛開電腦聽歌之前foobar 行asus stx asio會有小小沙沙聲,后來關閉無用程 ...

聽日打去asus問問先