設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: mtvbb

[PS4/PS5] 配件-大制 研究交流帖

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

本身都諗緊隻 隼。啱價的話我都會買mad catz。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

marcolau 發表於 2015-7-12 19:06
本身都諗緊隻 隼。啱價的話我都會買mad catz。

隼唔過千, 又係吸引死人, 當然如果自己加返D重更好, 佢得2KG到.
我今日睇 GAF 有人話VLX 同清水感覺近, 同三和有不同.
同埋有段架仔既YT 片講用以前HORI 360既隼同MC 既TE 比試LAG/ DELAY, 睇片就HORI 真係快半FRAME咁.....唔知真唔真
睇完少少衝動想買隼.

但睇過外國D UNBOX TE2, 除左貴5~6舊過, 真係點睇都覺件野非常實在. 而DELAY/ LAG 既問題, 見人人打比賽果D 勁人如果真係咁, 佢地一定比我更覺.. 而MC TE2最衰香港無代理賣.

睇GAF 既舊POST 有講果時出GG, 做PROMOTE時有, 用限定GG TE2大制比人玩, 佢地仲估可能有機
不過等左咁耐又唔見有.....

TE2我覺得已經好完美, 當然 MAD CATZ, 一定又係SF V出時又出隻新既. 而牶霸又未有影, HORI 我估就只係到時用PRO V 出SF VER.

銀級玩家

mtvbb 發表於 2015-7-12 20:35
隼唔過千, 又係吸引死人, 當然如果自己加返D重更好, 佢得2KG到.
我今日睇 GAF 有人話VLX 同清水感覺近,  ...

心大心細,睇埋街霸出時會唔會有新掣出先算。

黑鑽玩家

marcolau 發表於 2015-7-12 21:28

好快咁睇外國網, 好似vlx  pre-order時都係usd199.即同 te2一樣
去到呢個價對得住個價

銀級玩家

8百幾買隼, 真係想比多5舊係日本買mad cats 返黎。

銀級玩家

marcolau 發表於 2015-7-12 21:28

至衰SF V 出時, 所有掣一定炒貴同買斷哂。

黑鑽玩家

initial 發表於 2015-7-12 23:27
8百幾買隼, 真係想比多5舊係日本買mad cats 返黎。

最衰D UNBOX ,REVIEW 如果無比較我都中左隼

黑鑽玩家

initial 發表於 2015-7-12 23:31
至衰SF V 出時, 所有掣一定炒貴同買斷哂。

幾時都有新野會出,  有HIT GAME 到時唔係食炒價就無貨
反正都係用係PS4到, 斷估唔會奇到今日買JOYSTICK, 第日出既GAME 用唔到
不過好似老外既K I 就正正MAD CATZ TE2打唔到....

我見果個TE2制出左一排, 唔見網上有講D 物野大問題,
而隼就人人唔係換桿就換制, 我自己用慣三和, 怕一陣又要好大工程咁拆制就想死 同埋換支桿, 制, 又多300以上
咁加加埋埋, 個外盒佈局, 線位分佈又難改, 所以我都會偏向入TE2, 再加上佢要換面版圖又易. PAT PAT 痕既又錢多又可買LED PCB版加埋換制玩著燈.

等FJ 睇下幾時樂天9折, 85折時出手.

另我新手未試過, 見個個大制都無耳機位, 頂多係有個PAD, 係唔係用任何籃芽耳機都用到係PS4上呢
THX

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
原來有耳機位

http://www.4gamer.net/games/097/G009735/20140816013/
有個制既模, 用PS既人會識點貼上去你想要既圖到, 先去晒相

黑鑽玩家

仲以為係大陸痛貼
image.jpg image.jpg

黑鑽玩家

唔知15號會減幾多.
http://www.amazon.com/b?ie=UTF8&node=11448061011

http://www.amazon.com/s/ref=sr_n ... 8&rnid=11846801

http://www.amazon.co.jp/
有無CHING 識同用過呢..

照正樂天都應該出手

----------------------------------------------------------------------------------
http://www.e-zone.com.hk/channelnews.php?id=7678

問題似乎係代收及集運. 睇下SF EXPRESS 日本 平唔平先
睇完..
A順豐標快(包裹)
1公斤
日元7500
B順豐標快(文件)
1公斤
日元4700

巧貴下.....