設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ropresident

[其他線材] 2015年推介線材~~~~ 終於有銀用啦!!!! NEOTECH 第3代線材

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

wantf1 發表於 2015-7-26 21:53
咁得意,真係咁似我豆靚時係街市見到有魚,蝦,蟹檔口...(陳年感覺...朦糊不清)
費話之後.....見師兄係咁踩你 ...

師兄唔好咁勞氣,小弟都係有碗話碗,有碟話碟。請冷靜~~~
唔好話當年603的確係好好,就算到今日計都唔係差,依然贏唔少線材。
只係世界不停在變,地球每日在轉,作為適應力強既香港人都要隨著時間同世界去變化。
始終一條係2011年尾出既線,另一條係2015年中出既線,科技都有所不同。世界係現實的,唔怕貨比貨,只怕唔識貨。

小弟舉一個偏極少少例子:就好似30年前VDH有條102MK2純銀訊號線都係好正,30年前都賣$500一尺。但到今時今日呢條線能力已經比好多平價線輕易勝過。
亦正如手機一樣,當年三叔出note2時,可以話係機王(Android)。但到左今時今日,note2既能力已經有好多中價機能夠勝之。
小弟只係想講,一本通書不能睇到老,今日係線王,明天都可能要退位讓之。

而且買對喇叭線應該唔需要4-5千元吧?

星級玩家

ropresident 發表於 2015-7-26 23:32
咁小弟拎黎做對比,當然係同一price range啦~~~
做對比既野,一定要公平,呢點小弟明白的 ...

不如你搞過試聽會啦,603和3004&其他比賽下

1萬

鉑金玩家

whkuan78 發表於 2015-7-27 00:13
不如你搞過試聽會啦,603和3004&其他比賽下

小弟屋企唔方便招呼人bor,冷氣機又未整好,部CDP又跳線,地方又細小……
如果有師兄借場地一用,小弟定當參與之

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

ropresident 發表於 2015-7-26 23:45
師兄唔好咁勞氣,小弟都係有碗話碗,有碟話碟。請冷靜~~~
唔好話當年603的確係好好,就算到今日計都唔 ...

不是說你有碗話碗,有碟話碟,
正常分享,正常推介FINE, OK喎
但係唔係囉,有D異常,
正常推介,你可說發現新野,科技又大進.......(諸如此類),
我在各大影音網,從未見過如各下推介力度大如此,
用另一線作比較,大力踩...踩踩....抬高自己,
真奇怪,非我思想所能觸及.
....603唔洗4-5千?之前SSP,X明7千幾都好多人買左啦CHING
..司馬CHING 我唔講啦,

利申....603 觸及唔到我,我用的好屎,我只係有感而發,係咁

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

多謝分享

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

wantf1 發表於 2015-7-27 00:49
但係唔係囉,有D異常,

師兄唔駛勞氣算把啦,當睇廣告咪得law!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
喜喜天使 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

KING 發表於 2015-7-27 01:13
師兄唔駛勞氣算把啦,當睇廣告咪得law!

我玩603的
雞雞音響組合

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

喜喜天使 發表於 2015-7-27 01:37
我玩603的

我玩803
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

1萬

鉑金玩家

wantf1 發表於 2015-7-27 00:49
但係唔係囉,有D異常,

呀師兄~~~
由始至終我都只係76出post,我從未係其他網站做分享,師兄你又如何可以係其他網站搵到小弟蹤跡呢?

另外,我好似從來無踩過603,話踩603既人係你,我沒說603好差,呢樣唔得,果樣唔得,603係一條差到不能再差既線呢類說話。
我數年前亦一早說明603既低頻偏薄,下潛力相對較弱,double run先可以解決部份問題。但當年以$3000呢個價位去同其他線做比較,整體來說確實係一支獨秀。
為止我諗住用軍官官階去比喻條線既級數,希望大家易d明白級數差別。要知道官階分成好多級,剛好為此作分別。
以603呢條$3000級數既線去以上士作比喻,已經係唔低既階級。

上士對落仲有成差唔多十個軍階;士官長都只係比上士高三級。
對於小弟而言,如果只係單方面好些少,那就算是一級;如果有幾方面都好過,就已經係2-3級。正是此兩線之分別。
不過小弟估唔到師兄如此發難,如果師兄唔清楚階級呢樣野,可以平心說出,小弟定當盡力解答,又或者師兄可以到Google search。如果師兄唔清楚賣價既可以出街問下價。
請唔好為小弟安上胡說之名。

另外,小弟不嬲都係直言之人,從不轉灣抹角,從來都唔會好似d商家佬只說好不說壞。
只要有真正接觸過小弟既都知小弟為人並不如師兄所說。

而且由此至終都係小弟意見,個人意見只可以參考,並不是我說了就是。
每人家中環境唔同,器材唔同,聽力唔同,已經有非常大差異。

小弟知道直話直說定會得罪人,既然師兄您覺得小弟如此,小弟在此正式向師兄道歉。

進階玩家

Neotech Cable 香港總代理Lowther China嚴正聲明

近日網上流傳Neotech 喇叭線NEP-3003內結構含有OFC (OXYGEN FREE COPPER無氧銅)而非純正OCC (OHNO CONTINUOUS CASTING COPPER 單結晶銅)材料,經本司跟台灣萬隆電線跟進現作出以下修正:

"NEOTECH所有300x系列的線材包括NES-3003都只會採用OCC單結晶材料,絶對沒有OFC無氧銅成份!"

至於官網引述的OFC為編輯上的小錯誤,台灣萬隆將會盡快修改!

以下是NEOTECH 廠方電郵回覆引述:

Like to clarify all the conductors of NES-3003 MKII are UP-OCC Copper, does not have OFC conductor inside it.
We are revising the description on the website and sorry to bring many inconvenience by this.

另外我司發現坊間有來歷不明的NEOTECH CABLE,有人在網上以分享及推介形式去吸引發燒同好注意,再用PM以低價向他們發售圖利!這些產品多以DIY形式,插頭容易鬆脱構成危險,手工不敢恭維。線材真偽和質量更無法求證!我們歡迎真正用家分享聽後感及購買樂趣,可是絶對不會支持這種自吹自抬混水摸魚低劣手法!消費者如有疑問,歡迎直接向我司或台灣萬隆查詢。

香港總代理
Lowther China
info@lowtherclubchina.com
電話: 31113482

台灣萬隆電線
Neotech Cable
info@neotechcable.com

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
KING + 10 + 10 用家心得

查看全部評分