設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Amperex

[電源線] 今年最Hit幾款電源散線線材聲音報告

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

聽聞全世界既線主要都係3間OEM大廠做, NEOTECH (萬隆), 其他2間唔記得了

之後自己再加工

鉑金玩家

本人覺得最終邊度造都唔係咩問題

其實最緊要係出來的性價比+自已耳仔收貨就已經

100%外國造不一定好 = 同就算100%國內廠造也不一定差

以上係小弟個人諗法,不喜乜

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Wilmer威馬 + 10 + 10

查看全部評分

銀級玩家

raylee 發表於 2016-6-4 20:37
聽聞全世界既線主要都係3間OEM大廠做, NEOTECH (萬隆), 其他2間唔記得了

之後自己再加工 ...

唔好聽聞啦!知左又如何!?

你媾左條女,有樣有身材,半工讀劍橋畢業,有氣質,知書識禮,尊敬長輩,又對你千倚百順,仲入得厨房上得床,點知原來係山區農村出身,冇家底冇家勢,飛佢!?

又或者比朋友推波助瀾,上左件名門望族,原來只係識打扮,素顏以為撞鬼,仲要公主病,將你老竇老母當工人洗,咁又硬食咯喎!?

銀級玩家

Ching有見地, 但好似暫時未遇倒有Ching試過晒以下D線喎,有無發燒師兄比吓以下線材佈告啊?
1) Acoustic Revive 8800
2) North Wire 5芯
3) North Wire 3芯 (Double Run)
4) JPS 紅腸 3芯
5) JPS 紅腸 3芯 (Double Run)
6) Belden 透明膠皮, 有網屏蔽, 最粗嗰隻 (只有深水埗高明有得買嗰款)
7) North Wire 红色皮雙屏蔽 (呢條R33有人長期賣緊)
8) Sommer 3芯
9) Sommer 5芯

黃金玩家

Wilmer威馬 發表於 2016-6-4 01:42
Made in xxx 同 100% made in xxx 係兩回事,除左小數例如日本仔可能賺到專利費嘅仲或者有可能自己 local ...

師兄,台灣牌線會唔會響反台灣做?
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

黃金玩家

點解無 nanotec 同埋 acrolink???  

銀級玩家

Ccs56084342 發表於 2016-6-9 00:52
師兄,台灣牌線會唔會響反台灣做?

唔一定

黃金玩家

Wilmer威馬 發表於 2016-6-9 10:00
唔一定

大陸做D缐有冇印 made in china 㗎?
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

銀級玩家

Ccs56084342 發表於 2016-6-9 11:22
大陸做D缐有冇印 made in china 㗎?

亦唔一定,冇印 made in 兩個字,只印國家名,或 design in、或 from,十成大陸代工

大陸代工唔代表平,更多係因為原産地要避環保或廢品處理條例

黃金玩家

Wilmer威馬 發表於 2016-6-9 12:08
亦唔一定,冇印 made in 兩個字,只印國家名,或 design in、或 from,十成大陸代工

大陸代工唔代表平, ...

Thank.明白曬!