設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: panerai

[入耳式] *** 求教 $3000 選擇 ***

高級玩家

唔好以為CM左就會升級,CM主耍係減小你耳道反射,聽返耳機原本GE聲
比多D可以上SD3S,人聲同高頻都比SD2好,音樂感同定位都好,可以試試

黃金玩家

神舟~五號 發表於 2016-6-9 00:48
唔好以為CM左就會升級,CM主耍係減小你耳道反射,聽返耳機原本GE聲
比多D可以上SD3S,人聲同高頻都比SD2好,音 ...

我從來冇諗過CM=升左級
當初爆UE做CM,純粹為左佩戴得更貼耳舒適。

其實純粹返工放工聽ip6,用黎 攝吓時間,所以唔會太大投資,
3k上下已經好頂角,所以縱使SD3真係更好,都應該唔會考慮了......
805D4 Signature, Accuphase A48, Esoteric G05, Esoteric N05XD, SOtM, Lightspeed, Ediscreation

星級玩家

SD2真系幾好.....但個價位依然無點變.....我都想入芍耳機咁岩.....我尋晚聽對平時返工出街粗用出反筒VK-1.....系屋企聽發現大細聲

星級玩家

借樓主師兄POST一問!!~~咁想問下入耳耳塞....你地覺得3000~4000價位左右你地會考慮4AI,FXA-07,SD2
定系你地覺得3款耳機都聽唔同既野所以唔一定.....不過我又聽得幾雜
好耐之前聽過SD2,時間(系金星岩岩有得賣果時無幾耐既事聽過幾好....但果時價錢卻步)
上個月聽過FXA07,時間(系旺角美心上樓試聽過隻07聲就好滿意但價都系卻步諗一諗)
而4AI想問下咁多位師兄如果同上邊兩隻邊會系點....4AI又咩價位呢

進階玩家

Sd2 同 fxa7 未聽過,本身擁有4ai,4ai 本身味道比較淡,人聲有d小毒,耐聽度高。當初因為es3壞要做過隻cm先買依隻頂癮(和es3走向完全不同都比佢毒到)。在手機上發揮不錯,現價應該在3千中游以下。

星級玩家

eilot 發表於 2016-6-9 10:55
Sd2 同 fxa7 未聽過,本身擁有4ai,4ai 本身味道比較淡,人聲有d小毒,耐聽度高。當初因為es3壞要做過隻cm先買 ...

唔該師兄

進階玩家

班目一角 發表於 2016-6-9 10:19
借樓主師兄POST一問!!~~咁想問下入耳耳塞....你地覺得3000~4000價位左右你地會考慮4AI,FXA-07,SD2
定系 ...

我聽過FXA-07同埋SD2,其實兩隻都好鍾意,尤其是SD2的配戴感,但SD2聲較偏,唔係聽所有歌都好聽,相對地FXA-07就雜食D,聽得舒服D,但如果以聲論價我會選擇FXA-07

4AI就未聽過,留返畀其他師兄分享啦

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

試吓 campfire audio orion

2k多些小 單鐵
都係不錯選擇
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯