設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ykluk

[CAS音響] 人造木耳大測試之 Cambridge Audio CXN 個人聽覺報告

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我淨係路過. 本來只係想睇下人地分享.

我又唔熟你地. 一開始一個小小分享post都有人咁落力插. 呢度d人都幾落力. 不過好彩我有跟落去睇, 見樓主之後回覆, 起碼樓主仲係玩得起. 不過, 待人接物, 你唔會知對方今日的底線, 所以做人始終客氣d好. 為0左句說話, 無0左個朋友, 我自己覺得唔值得. 指出對方有問題, 其實善意提點永遠比冷言冷語插人好.  個人覺得, 以一個影音論壇來講, 當你批評的說話已經超出音響技術範疇, 其實已經過0左位.

評分

參與人數 3威望 +50 金錢 +50 收起 理由
kkkiu + 10 + 10 絕對認同
fungl + 20 + 20 一定要加分
wil-wil + 20 + 20 絕對認同

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ilavbnm 發表於 2016-7-13 23:58
大王...我原本真係諗住唔再回哩個POST
但係...你又點埋名...又"咁暗地"暗示話我無品
我又不妨講多幾句... ...

ilove兄,我一早已經講我知你同佢係friend底,呢個我真係知,不過玩時玩,有時一下諗錯左唔知你玩野或好認真地去睇返網友點覆佢出既文時,心態上認真左就會諗錯野。所以我話文字泠兵兵囉。
(Post76 Android 手機版送出)
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

進階玩家

多謝六爺既真心分享, 對於小弟hifi新手來說得益不少。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ctmk 發表於 2016-7-14 07:57
路過....
你唔係無品, 係衰鬥咀啫, 攪到大王誤會你, 抵你死
(其實陸爺都插過唔少新 ...

即刻比Link我,我當場正法佢
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

radhk 發表於 2016-7-14 08:23
我淨係路過. 本來只係想睇下人地分享.

我又唔熟你地. 一開始一個小小分享post都有人咁落力插. 呢度d人都 ...

Post76玩樂網.

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

yuppi 發表於 2016-7-13 21:54
N70A 同851N 比已經高少少,何況 CXN?

比上純屬個人聽感。

個人喜好啫~ 2款機都唔同特性, 完全AB比較之下有高有低, 點揀都係睇自己鍾意乜~~ {:9_421:}

不過我自己覺得, CXN同851N又係唔同特性.....{:9_422:}

黃金玩家

ykluk 發表於 2016-7-14 10:11
個人喜好啫~ 2款機都唔同特性, 完全AB比較之下有高有低, 點揀都係睇自己鍾意乜~~  

不過我自己 ...

咁不如評埋851N啦~~~
有聲就算...

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

kkkiu 發表於 2016-7-14 10:26
咁不如評埋851N啦~~~

等吓啦大佬, 要借要試仲要寫, 你估真係唔使時間咩....

暫時我只會講, 呢2部network player唔係一個終結~~ {:9_407:}

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kkkiu + 10 + 10 超正!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cary audio dms-500
N70A
851N
三部都想試

3萬

白鑽玩家

HD_2 發表於 2016-7-14 10:47
cary audio dms-500
N70A
851N

未試過cary audio dms-500, 我都想~~

不過唔同級數, 如果試咗dms-500, 除非為自己set budget, 唔係都好難會揀N-70A同851N, 我估....

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kkkiu + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分