設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: pinkspider

[教學] oppo 成功rip sacd iso (pioneer 160 & 170 有成功報告)

銀級玩家

今晚終於攪掂。

部國行160 係自己上海抬返黎,價錢唔講啦,因為水魚價。

尋晚攪左好耐都唔得,又 Mac 又 Win 10 都找不到部 160。

開頭個 tray 都重識彈出黎,根住攪到彈唔到

今晚係公司帶左部 win 7, 另外先前只手指只能 format fat, 但不是 Fat 32, 今日換左 SD card 見可以 format fat 32, format 完放返個程式就攪掂,好感動

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
pinkspider + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

銀級玩家

再試 mac os ISO2DSD, 尋日都唔得今日 ok 左

我估之前唔得真係因為只手指並不是 fat 32 fornat

鉑金玩家

WaiShingKwan@FB 發表於 2016-8-12 02:35
昨天真好彩,行過旺角百x記仲有最後-部Pionner-170買,已成功rip出Sacd 享受中 ...

上星期日去旺角地庫果間百記問, 個sales話連陳列品都無的?

佢呃我!!!!
師兄你果部買左幾錢?

好彩我係日本買左部返黎 (雖然係2手, 但都幾新淨 )

見習玩家

KwongD7689 發表於 2016-8-13 02:09
上星期日去旺角地庫果間百記問, 個sales話連陳列品都無的?

佢呃我!!!!

$850 但之前買咗部180

鉑金玩家

WaiShingKwan@FB 發表於 2016-8-13 14:11
$850 但之前買咗部180

放返部180出去囉

應該都回到幾百吧…

850呢個價超抵啦
(Post76 Android 手機版送出)

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Oppo 103D has a firmware upgrade : BDP10X-83-0715

Would this firmware affect the SACD rip function?
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

見習玩家

KwongD7689 發表於 2016-8-13 14:18
放返部180出去囉

應該都回到幾百吧…

好彩有朋友-千蚊要咗啦,Ching你部機係秋葉原買到嗎?幾Yen入手

鉑金玩家

WaiShingKwan@FB 發表於 2016-8-14 00:36
好彩有朋友-千蚊要咗啦,Ching你部機係秋葉原買到嗎?幾Yen入手

係日本亞瑪遜咋

12000yen 2手
不過都算新淨

同埋無中文介面, 同埋100v, 要用變壓器
比師兄你果部麻煩少少

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

trueno 發表於 2016-8-11 21:52
我部Pioneer 5.1 MCS434,插USB有紅燈著同有彈Tray。

但響電腦開sacd.cmd 就rip唔到。出現:

見到你去到下一步:
error while loading shared libraries: libiconv.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
照計就要學佢咁做:

http://blog.crboy.net/2012/05/solution-for-cannot-open-shared-object.html

http://blog.csdn.net/quincylk/article/details/19545839

如果唔熟 Linux 就最好問清楚行家先。

新仔玩家

我試左BDP150, 沒反應.
有冇C兄可以幫手RIP? 我5係好多, 都只係幾隻, HD 入面就多D, 到時都希望C兄可以幫手做個Backup 係你到