設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 網上傳聞NW-Z1R, 究竟係米劉定堅?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
網上傳聞NW-Z1R, 究竟係米劉定堅? 話說定價同380睇齊... 有無師兄收到料?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

唔知劉定堅,不過我想再出一台 380 價位的 Sony, 不太合 Sony 現況,多少 ak 已經食了不少這個高價dap 市場,而因為 ak 的高價,買家本身唔多,產生的利錢對 Sony 如此大的公司太過少,所謂大雞唔食細米。
當然,以前的 Sony 的確有做high end 東西來省招牌,但那可以說是不賺錢的,是當時公司大吧營利下先會咁做。現在的 Sony, 還可能咁做嗎?

評分

參與人數 1威望 +15 金錢 +15 收起 理由
hiyori + 15 + 15 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

t1174 發表於 2016-8-7 03:25
唔知劉定堅,不過我想再出一台 380 價位的 Sony, 不太合 Sony 現況,多少 ak 已經食了不少這個高價dap 市場 ...

不能同意更多~~

星級玩家

t1174 發表於 2016-8-7 03:25
唔知劉定堅,不過我想再出一台 380 價位的 Sony, 不太合 Sony 現況,多少 ak 已經食了不少這個高價dap 市場 ...

以前Sony Qualia產品叫好不叫坐,對於當年還在求學的我可謂只可遠觀而不可褻玩~~

星級玩家

當年Qualia 010簡直是我的dream headphone。

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

thx for sharing info

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

終於有相睇, 有一台金色既PLAYER, 一台小隨身放, 大過部PHA-3小小==

銀級玩家

jaffeinism 發表於 2016-8-31 18:20
終於有相睇, 有一台金色既PLAYER, 一台小隨身放, 大過部PHA-3小小==

好似唔平

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

Sony D 野玩開, 大家知咩料架啦, 貴到上天又點? 都係未去到令人正到要立即入, 個下心理關口.....
Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

老老實實如果同級同價錢, sony vs ak, 我寧願入sony
至少(我估計)風格會明顯啲, ak機唔係唔好, 但係每一代提升唔大,同埋我真係覺得線條過幼, 係咪大眾preference真係漸崔呢個單一方向?
可能係我唔識欣賞啦
Sorry好似離題
Anyway希望今次sony會嚇我地一跳

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +6 收起 理由
hphp + 5 + 6 絕對認同

查看全部評分