設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[發燒碟] [滾石SACD系列] Beyond 海闊天空 (實物圖)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

呢張收錄了"海闊天空"日文版嘅SACD突然今日推出
滾石SACD一向出得不差, 所以立即入手了
可惜暫時未能聽到SA果層, 但是CD那邊已感覺非常不錯

經典黃金SACD系列, 滾石巨星再現 : BEYOND – 海闊天空

不論世事再是如何的變遷,流轉,
BEYOND 說, 在音樂的世界裡,
他們仍然自由自我, 高唱我歌, 走遍千里, 一切海闊天空...

首批1,000張印有限量編號, 日文字體側條, 極具珍藏價值!
日本壓製 Super Audio Compact Disc(Hybrid)

曲目:
01. 海闊天空 (粵語)       
02. 爸爸媽媽 (粵語)       
03. 愛不容易說 (國語)
04. 和平與愛 (粵語)       
05. 身不由己(國語)       
06. 全是愛 (粵語)
07. 情人 (粵語)       
08. 無無謂 (粵語)       
09. 我想奪取你的唇(日語)
10. 遙夢 Far Away (日語)

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +60 金錢 +60 收起 理由
WCHK + 10 + 10 一定要加分
Msuper + 10 + 10
dc903 + 20 + 20 俾個Like你啦
粗人敵卡 + 20 + 20

查看全部評分

鑽石玩家

窮鬼

估唔到會出

beyond 3子時期SACD可能有機
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

可惜選曲麻麻

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

真係麻麻

鉑金玩家

我最想要Beyond的碟係日本出的"超越"和"This is love",我見林憶蓮日版有出番, 這隻滾石的圖文都不錯, 連Fun House的標誌都有

黑鑽玩家

樂與怒分港日台版,呢隻係當年比台灣市場,歌曲圍繞" 樂與怒" 大碟的歌,而唔係什麼精選碟,話曲目唔啱聽果d 人,去買隻炒老什10 合一 幾十首歌嘅牛什碟聽算la! 講番呢隻碟,beyond d 國語碟一向唔掂,佢地唱國語又難聽,呢隻同信念一直唔賣得係因為根本唔好聽,遲d 呢隻會出埋膠呢! 要聽beyond 唱片好聲只有買日本fun house 出果兩張,其他連新藝寶,滾石,華納出的,只是情意結!雖然我都是beyond 迷,但也不是盲撐,論音質而說實話!
hk 人除了情意結外,攞買呢隻碟的錢拿去直接買隻" 樂與怒" sacd 算了

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
dc903 + 20 + 20 俾個Like你啦
almostdie + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

skychan 發表於 2017-9-27 10:23
我最想要Beyond的碟係日本出的"超越"和"This is love",我見林憶蓮日版有出番, 這隻滾石的圖文都不錯, 連Fun ...

超越同this is love 好似唔關滾石事,發行同版權唔那更!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

樂與怒專輯最想買返AMCD版......

銀級玩家

Ching幾錢

鉑金玩家

Beyond二張曰文碟和Single, 是Beyond收藏價徝最高的CD, 所以最好能像校長的日文碟般復刻過來, 校長日本公司是Pony Canyon也很放版權, 這樣便做福樂迷了