設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Jerry_Banana

[入耳式] JH Audio Trifi

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

煲練的時間不知不覺已經過了二百小時,係時候寫一篇比較詳細的聽感!

自AK和JH分手,Trifi算係第一隻自家出品的Universal Fit的耳機。
放棄了metal jacket,改用3D打印技術的shell,
佩帶感絕對是一等一的,就算是耳朵比較細的女士,也絶對帶得舒息和穏固。

Trifi單元分佈是1高1中1低,加上自家的freqphase技術,一上耳基本是三頻平衡的。
未煲開時低頻會有過於豐滿的問題,但經過煲練可以算係修身成功。

音色方面算是中性帶少少暖,配合適當的播放器,人聲有吸引力又唔會太乾!
我自己最喜歡用Trifi聽pop,近排聽得最多的是AGA的3AM大碟,用Trifi聽這碟,基本上首首歌都咁好聽!

Trifi 算係十分易推,就算用iPhone直推,都唔會唔夠聲。
不過我覺得Trfi需要控制力多於推力,如果播放器控制力不足,高頻會比較容易標上去。

我覺得如果你正在找一副4、5千元的耳機,你絶對盡快要試一試Trifi!
如果喜歡的話就盡快入手,因為Trfi只得限量800隻,數量真的不算是十分多!
蘇州過後無艇搭,我估大家都知是什麼意思的~~

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

Michelle Limited都算似TriFi, 一樣都係咁偏重中低頻, 聽流行曲都唔錯
不過點聽都係TriFi個細膩度高D
同埋個款都係TriFi大勝

利伸用緊Michelle Limited

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

AK和JH分手咩?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

t1174 發表於 2018-3-20 08:23
AK和JH分手咩?

消息人士是這樣告訴我的~~

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Jerry_Banana 發表於 2018-3-20 10:56
消息人士是這樣告訴我的~~

咁也不奇, 大ANDY 過當了 HIFI MAN~~

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

請教師兄如換線有沒有好提議?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

starbear 發表於 2018-3-20 21:07
請教師兄如換線有沒有好提議?

我自己會選銅銀混合線!
近排試了effect audio Eros ,聲音真的不錯,
就是價錢比較貴T.T

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我呢排都聽緊呢隻 TRIFI , 如果師兄有時間, 搵首FEVER VINCY既新歌"天若有情"聽下, 一開頭的"拍拍拍"幾下, 我第一次聽, 仲以為前面既同事拍佢自己張檯, 估唔到TRIFI既分離度同立體感真係幾掂!!!!!

小弟 AK380 3.5直出TRIFI炸~~

WhatsApp Image 2018-03-21 at 10.32.41 (1).jpeg
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Jerry_Banana 發表於 2018-3-12 22:51
雖然還在煲機階段,不過今日又有新野玩!
玩咩?玩膠也!
圖中左至右分別是:

原來唔記得回這個po!
我自己覺得Trifi配Final Audio Type E 最好聲,
而透明紅軸的又會比黑色的好少少

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

收到消息Trifi減到$3580,
應該好快會比人掃晒