設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: horacetanghh

[4K/8K電視] 有 HK Sony TV Dolby Vision Firmware 可以download 啦!

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

toms110 發表於 2018-4-1 00:47
師兄, 你都係A1? 我果部無你嘅選項, 同樓上師兄一樣

update 咗 DV firmware 後的畫面
官方話:最新更新帶來的好處和改進
杜比視覺內容支持視頻流應用/服務安裝在電視上, 如亞馬遜主要視頻同 netflix (z9d, x9500e, x9400e, x9300e, a1 只) *
杜比視覺支持 hdmi *

語音搜索用戶界面已更改你可以喺查看屏幕時搜索內容.
按 [↑] 在遙控器上顯示所有搜索結果。 然後使用方向掣碌類別。

亞馬遜視頻幑標更改
語音識別語言的更新與電視語言的集成。[ 冇廣東話]
解決出現與局部調光功能相關的多條水平線/帶區嘅問題
解決在更改頻道之後可以聽到短蜂鳴音嘅問題 (機頂盒上嘅 pcm→dolby 數字 (ac3))
解決在由 ps4 中啟動內容時電視進入 8 x 閃爍嘅問題
解決重複顯示面板刷新彈出嘅問題
解決係 rc 係待機狀態之後透過低音炮輸出失真音頻嘅問題
解決在初始設置之後助手 (語音) 密鑰無法正常工作的問題
解決的問題, hdmi 冇圖同冇聲嘅檢察官辦公室對
解決當源更改為電視調諧器時, 鏡唔會更改 amp (tv) 輸入嘅問題
解決視頻凍結和 lipsync "亞馬遜素數" 播放嘅問題
解決藍牙耳機連接時電視揚聲器上嘅音頻迴響嘅問題

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

yin919 發表於 2018-4-1 01:43
杜比視覺內容支持視頻流應 ...

唔講都唔知有咁多問題
解決重複顯示面板刷新彈出嘅問題<---原來真係有問題, 我以為得我果部係咁, 無端端彈個info出嚟
不過而家無咗廣東話語音、同埋HDMI輸出DV時變成怪色, 先係最困擾............

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我重未更新我部9300,想等佢sony正式推出先更新都未遲

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

toms110 發表於 2018-4-1 02:52
唔講都唔知有咁多問題
解決重複顯示面板刷新彈出嘅問題

可以事事恢復原廠設定

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

我有個諗法,其實大家上網下載嗰個版本,應該有問題所以Sony 抽起,版本應該唔係喺香港版本,見到師兄講語音冇左廣東話,咁應該可能係台灣版本,香港版本整好再重出,我諗就應該會加返廣東語落去,但係如果真係咁嘅話,其他師兄download左最新嘅版本會唔會唔可以更新依次個版本呢?因為如果香港版本都係用V6.2858代號,應該有可能更新唔到

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

yin919 發表於 2018-4-1 01:43
杜比視覺內容支持視頻流應 ...

冇咗廣東話語音都幾煩,用開好方便,認字非常準確,通常一take過就認到我講啲字!

鑽石玩家

yin919 發表於 2018-4-1 10:21
可以事事恢復原廠設定

恢復原廠設定點會變走啲bugs?呢個動作只會將你長時間用落累積嘅不穩清除

鑽石玩家

AskaLung@FB 發表於 2018-4-1 12:18
我有個諗法,其實大家上網下載嗰個版本,應該有問題所以Sony 抽起,版本應該唔係喺香港版本,見到師兄講語 ...

到時要揾客服。。。

黑鑽玩家

AskaLung@FB 發表於 2018-4-1 12:18
我有個諗法,其實大家上網下載嗰個版本,應該有問題所以Sony 抽起,版本應該唔係喺香港版本,見到師兄講語 ...

Call sony師父上嚟攪,當維修保養!

鉑金玩家

我估計應該可以進入維修mode黎强制升級,到時call sony D 人上門就可解決升錯版本問題。
之前我部203拎去升UE時順便做埋45-0605JB,諗住試下睇有冇機會對應A1 個DV,最终都係失敗,而家焗住要等203出Firmware ,又要等新JB.
仲有我同樓上師兄一樣,冇廣東語音的選項可揀,好奇怪。唔通係Sony升左DV有關?