設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[膽機] 初嘗膽滋味 ^.^

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
首先謝謝呢度嘅Oc師兄推介...呢三個星期都試咗好多機,總係缺某一種嘢,其實我都唔理咩牌子...全靠自己一雙耳朵,還是覺得你最好...

評分

參與人數 7威望 +210 金錢 +200 收起 理由
chm + 10 + 10 超正, 100分
kl122002 + 80 + 80 恭喜哂Ching
SimonHon@FB + 10 + 10 好靚仔?
keke323 + 80 + 80 恭喜哂Ching
heven + 10 恭喜哂Ching
ocicattt + 10 + 10 恭喜哂Ching
ATC7 + 10 + 10 恭喜哂Ching

查看全部評分

黃金玩家

三星玩樂勲章

識貨EVO400

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

香港賣幾錢?

高級玩家

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cheungtsw 發表於 2020-12-13 17:11
香港賣幾錢?

HK建議零售價38xxx

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

我想知買入價幾多錢因為鬼佬係 usd4999 話一毫子都冇得減
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

星級玩家

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

多謝各位師兄
小弟新手入坑2聲道8個月,都覺得好正(新手嘅我真係滿意).....而家推對3/5A 金章版..無論大細聲,力度都好夠,節奏音樂分析力相當好,仲好爆得,唯一人聲可以再暖少少(音樂再清少少)我就覺得好完美~都係啱啱聽左8個鐘左右,希望越聽越好,暖聲唔得嘅話從線材着手.......

鉑金玩家

Arong2020 發表於 2020-12-14 18:43
多謝各位師兄
小弟新手入坑2聲道8個月,都覺得好正(新手嘅我真係滿意).....而家推對3/5A 金章 ...

From PrimaLuna EVO 400 web page

"Triode and Single Ended Triode (SET) amps are popular for their warmer, fuller, and easy to settle into sound. But triode amps have limitations! Ultra-linear has more extension on the top and bottom, not to mention greater power. They have greater “pop” with a bigger difference between light and dark, and loud and soft. Having triode only is VERY limiting.

The best option is to have both triode and ultra-linear. PrimaLuna engineers in Holland designed an ingenious circuit that lets you change from triode to ultra-linear with a push of a button on the supplied remote control. "

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Billyham 發表於 2020-12-15 10:04
From PrimaLuna EVO 400 web page

"Triode and Single Ended Triode (SET) amps are popular for their ...

感謝師兄從網上取得這資訊!
這部機有這個選擇也是我其中一個好重要的購買的原因!可在Remote選擇3極和5極,(好明顯有分別)我感覺上3極比較溫和、平庸些、人聲音樂廣闊好多,聽起來比較舒服自然/耐聽。
如5極的話聽啲大鵬嘅比較適合,人聲和音樂都會前咗、節奏感低頻量都會加強左...
其實用3/5A 聽3極人聲都已經好真實好正,但我想稍為舒服啲再暖少少就好啦,我覺得尖咗少少...因我聽音樂都起碼三四個鐘頭...平時出街隨身聽都不離耳朵🙈

這是我新手的聽後感請多多包涵😅🙏🏿