設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: pcgk33

[真無線耳機TWS] 大家有冇諗過買邊隻True Wireless 耳機? (新入/升級)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

TakiTsang@FB 發表於 2021-8-4 10:22
可能因為夠簡單,冇太多花巧功能。
加上佢個phantom喇叭都幾出色,
令我們對佢第一款耳機好有期待。

1.  B&W PI7         <---- 呢對真係好聲, 唔洗一定行 APTXA都可以好好聲, 要聲可以係佢!!

2.  Sennheiser Momentum TW 2        <--- 呢隻講電話OK, 聲都好, 不過係監聽聲, 即係冇咩HI-FI味, 但忠實.

3.  Sony WF-1000XM4        <---- 聽歌OK, 食SPEC玩LDAC真係好正, 其他部份都平均, 聲都靚, 對話就合格啦咁.

4.  Devialet Gemini        <--- 呢對未聽過, 不過同樓主講一樣, 聽人講好多BUGS, 同埋真係未有時間搵邊個做代理可以借來玩下.
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

小瑟會唔會測試最新果款 B&O Beoplay EQ 呀?期待你的專業評測

星級玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

所以 Devialet Gemini上年十一月推出時立即回收返,推遲到最近一兩個月前先重新推出,就係改善個連線問題同個 app 的 bugs. 不過市場上真係好少這耳機的評測。

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

剛買左B&O EQ,聽左一陣一定好聲過E8(曾經擁有),不過就覺得載得唔係好穩...暫時評價

星級玩家

fai514 發表於 2021-8-4 14:35
剛買左B&O EQ,聽左一陣一定好聲過E8(曾經擁有),不過就覺得載得唔係好穩...暫時評價 ...

師兄!聽電話方面質素點呀?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

TakiTsang@FB 發表於 2021-8-4 12:05
所以 Devialet Gemini上年十一月推出時立即回收返,推遲到最近一兩個月前先重新推出,就係改善個連線問題 ...

剛買左,當初想買Sony wf-1000xm4,但無貨,sales之後叫我試下呢隻,佢話我應該會被毒到,半信半疑試下。。。
結果乖乖拎錢出來
佢中高好,分析力夠,人聲貼耳,低音係好有彈性不是量感型,聽流行曲係好好聽
佢個apps有得教EQ, 我個人口味加D落低頻俾多少少量感已覺得足夠
呢兩日用部黑磚駁來玩下,聲音質素再提升少少,聲多番少少肉地
接收力,好老實穩定度不是十分強,有時過馬路都有少窒,但其餘時間都無窒無斷
如果對聲音有要求,呢對值得大家去試下

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
hangshun + 20 + 20 超正, 一定要加分

查看全部評分

高級玩家

樓主買左PI7未? 我都係用緊senn mtw1, 另外有mtw2, 但都係覺得mtw1好聲過2, 有d想左買PI7玩下. PI7同MTW1邊個好聲d?

進階玩家

如果只用呢搭player聽歌
有冇邊隻推薦代替SE535?

進階玩家

我都係 B&W PI7 同 Sennheiser Momentum TW 2 兩隻之間煩惱緊
又想好聲又唔想斷線

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ycmp_hk 發表於 2021-9-9 10:46
我都係 B&W PI7 同 Sennheiser Momentum TW 2 兩隻之間煩惱緊
又想好聲又唔想斷線 ...

Sennheiser tw2, 續航力堅七個鐘,任何環境,未斷過線,好声,細緻位通透,話音清晰,近年最全面的一對真無線耳機,B&W, 得4個鐘,已經冇興趣。

評分

參與人數 1威望 +8 金錢 +8 收起 理由
hphp + 8 + 8 認同到一個點呀

查看全部評分