設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: YatWong@FB

[討論] 有無巴打用過sweear嘅耳機?

進階玩家

ip_csl 發表於 2021-7-14 00:12
這品牌只有一店有得賣,錢在自己手,慢慢試清楚吧

係,太多選擇,原本想買shure se846,跟住試hong kong handmake好D,再試sweear好似又好D。😂

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

YatWong@FB 發表於 2021-7-14 06:56
X聲呀,我見得佢有賣。師兄你同事用過hongkong handmake?有無同比較過sweear音質分別?有嘅分享下,咁岩 ...

其他論壇見到話D插頭材料比較易爛

同事用跟機線無換過線

真的不知插頭材料是否較易爛

個人睇法唔會換幾次線就爛呱

如果真係隻隻都係咁樣一早通晒天個朵嗅晒

這樣廠家還不改善的話唔會再人買摺得啦

至於音質同事說ab過其它差不多規格它好dd

用他的耳機在自己組合上去聽是不差

進階玩家

20120820 發表於 2021-7-15 00:54
其他論壇見到話D插頭材料比較易爛

同事用跟機線無換過線

咁可能有時撞手神,事源之前買LG電視用左一年左右,岩岩過保養就壞。跟住上網搵下資料,原來LG電視係多D壞嘅case。佢都未執😂,所以先上黎請教下大家。唔係好識耳機,小弟又比較窮,一陣原來高階耳機正常係玩年零兩年就壞,要換架喇,咁就自己恆量下丫嗎。但係師兄,你同事隻hong kong handmake係咩model?我上次試HKJ7,我都覺sweear好D,如果你同事用過隻hong hong handmake再高階D都覺得sweear好D就無懸念即刻扑錘sweear。唔該哂

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

YatWong@FB 發表於 2021-7-15 06:24
咁可能有時撞手神,事源之前買LG電視用左一年左右,岩岩過保養就壞。跟住上網搵下資料,原來LG電視係多D ...

你試過覺得sweear好d就得

始終人人聽感不同最終買誰由ching你決定

師兄你買想hong kong handmake係咩牌子咩model?

至於擔心高階耳機正常玩年零兩年就壞

暫時身邊未有人用過答不到你

同事用的sweear dba5你覺得算不算高階耳機?

進階玩家

20120820 發表於 2021-7-16 00:41
你試過覺得sweear好d就得

始終人人聽感不同最終買誰由ching你決定

哦,你同事用緊dba5,我一路講緊上網睇到材料差係hong kong handmake,唔係sweear,佢係一隻香港本土牌子,詳情都係唔多。我係去一間耳機舖聽,聽完覺得唔錯,對比se846,感覺上岩我多D。跟住去左X聲,個sales推介sweear隻dba7,聽落又岩我多,所以先上黎問下有無師兄用緊,咩評語。