設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: vincytsang

[請教] PMC配搭,請大大比意見updated

專業玩家

CalvinKan@G 發表於 2023-4-26 16:05
另外,由於Eso n-05xd是串流加前級設計,如選擇的話,不要配合併amp,否則浪費了eso前級的成本。 ...

當然當然!!!有冇人ESO N-05XD + 後級,, 金仔

專業玩家

Arong2020 發表於 2023-4-26 16:14
今晚你真係要謹慎行事…意思係千萬不要心急!
俾多啲時間搵多啲資料,同埋聽多啲..先至好卜槌。
看你都似 ...

看你都似小時候都已經聽音樂,都係鍾意聽音樂嘅人!我也受到家人影響,小時候聽歌聽到現在…但正式入兩聲道都係兩年多!
之前就係諗住求其聽吓歌算數,聽唔夠半年已經換走晒,買到返去鍾唔鍾意其實好簡單,身體最誠實…連機都唔想開。當係交學費!

但要明白,現在我嗰套都係一般嘢來….. 但聽落去都有啲感動到我嘅😅

如有地方嘅話,speaker玩坐地👍

我一定會小心嫁...小心唔好咁易落搭...而且我個子細小,,,,好似中學生... 驚人地以為我玩野...(因為我好唔識拒絕人, 我好怕比到MA煩人地~我都唔想運吉...但真係要考慮呀..第一部機...想玩長久D, 所以我叫埋我家姐陪我去聽 我平時唔太識講野
我會細細聲同佢講唔想買住,,,佢會幫下我拒絕既,,,要考慮埋個空間..SHOWROOM 一定比屋企好...!
我細個係聽到我DADDY成日嘈, 話點解隻CD 用E部機會好聽咁多... 佢可能都係半桶水,,,,到而家就明白佢個陣講既野... 佢聽歌好開心...我都會坐埋一起SOFA 到聽...可惜最後可能換左樓...佢都無心機玩...落去...就賣哂D野...我就無再見佢玩音響
我已經交左一次學費, 對plantom 買左2個月咋,,, 我已經唔想開... 可能會送比DADDY玩, 不過佢一陣又話我,, 下... 買左又唔要..浪費..又話我無諗清楚! (最憎比人鬧
一般野咪一般野... 最重要係樂在其中

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Arong2020 + 10 + 10 人品好!夠坦白又不傷害人的女子真係買少見.

查看全部評分

專業玩家

粉果人 發表於 2023-4-26 16:17
二嫂串流dac per 加後級,不過一套西裝應該會out bud

矛錯, 有無D咩位可以暫時將就下,,之後再換更好

鉑金玩家

vincytsang 發表於 2023-4-26 16:31
看你都似 ...

這樣情況下,當然是叫Daddy一起前往試聽啦。

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

今日聽呢隻超級舊歌,真係好好聽!不過我咩歌都聽.. 下!

聽音樂有幾好..只能夠講…冇咗佢唔得囉

專業玩家

CalvinKan@G 發表於 2023-4-26 17:12
這樣情況下,當然是叫Daddy一起前往試聽啦。

唔好拉.. 老人家唔去咁遠...同埋比佢知我扔錢玩音響又話我就慘

專業玩家

Arong2020 發表於 2023-4-26 17:21
今日聽呢隻超級舊歌,真係好好聽!不過我咩歌都聽.. 下!

幾好~~~但我唔係玩左好耐, 未有太迷戀既流行音樂...得D古典音樂,,
無得聽歌, 會坐唔安訓唔著
下班了, 聽日/ 今晚夜小小再同你SHARE 下聽成點, 好高興認識你~!

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

vincytsang 發表於 2023-4-26 17:28
幾好~~~但我唔係玩左好耐, 未有太迷戀既流行音樂...得D古典音樂,,
無得聽歌, 會坐唔安訓唔著
...

Haha….我就係想搵呢啲…..對象

鉑金玩家

vincytsang 發表於 2023-4-26 16:33
矛錯, 有無D咩位可以暫時將就下,,之後再換更好

後級其實6~7萬都有唔少選擇,但係考慮埋二手價硬同埋多人接手就一定係金仔,以你聽音樂類型都係樂器居多,我覺得買純a類音色會比較柔和d,ab類或者會有點過恆過猛,金仔a48應該係60k左右,可以去試下岩唔岩先,我覺得10萬內日本仔機性價比係會比較好

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

考慮下

eso n-05xd + Accuphase P-4500 or a-36 + pmc twenty5 21i

N-05xd日後可加10m clock去提升更高(showroom試過好掂再加10m clock更好)

跟你選用同系列只改用21i書架合這空間

玩住先曰後再加前級至於用class ab定class a就决定在你囗味

人人不同樓主耳聽為實