設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[Music Streamer 串流播放機] 一早都想入部全功能細機....Mission 778X中哂我要求!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
搬左呢個STUDIO都3年了.....一直都只係得AV房可以聽歌, 其實一直都想整頓一下出面的蝸居區同直播果邊, 喇叭我有好幾對放左係度冇用, 但要搵部細機身, 又要直駁到喇叭的, 又播到黑膠, BT串流, CD, 乜都入到的, 真係唔易. 而最緊要係.............我想平平地就可以.

上網GOOGLE下, 睇到隔壁台 MU 鄧伯介紹 MISSION 778X 好靚仔, 又可以直駁喇叭. 依家STUDIO對 MISSION ZX-1 書架比較清嫻, 正好合埋一起, 又整到一套西裝仔. 官方訂價都只係 $4980, 即刻打電話比POHIFI J哥問下有冇貨...就係咁....入左!! 岩岩開完箱, 依家駁機, 聽下咩感覺再分享!!

#基本上直播區呢邊個櫃都真係好淺, 放左部778X入去都只係岩岩好!!

黑膠, CD, 仲有PER-OUT, 4千幾蚊仲想點!!!

778X係細機, 唯一要講唔太就手的就係插左喇叭線之後, 如果要插USB-DAC, 光纖等等係有機會頂住的. 不過好彩我依家只插黑膠, CD機, 玩RCA同BT先, 都可以頂到!!

如果好似我咁, 冇咩位又想簡單一部AMP一對喇叭聽到比較好小小的音色, 依家我MISSION 778X + ZX-1其實都係一皮野有交易......喇叭線既野, 自己諗啦!!! 我就用緊最平的TQ線, 當年買時好似2千幾, 夠哂做啦!!

有興趣的師兄都可以自己去睇下!! 駁完機再同大家分享

Mission 778X 解碼合併式擴音機
https://shop.pohifi.com/products/mission-778x
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

留位分享!!

鉑金玩家

小瑟 發表於 2023-12-7 10:44
留位分享!!

MADE IN CHINA?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Yoshiki2008 + 10 + 10 呢個Topic好正,好有參考價值!

查看全部評分

5萬

總版管

LOENDFANS 發表於 2023-12-7 15:13
MADE IN CHINA?

Mission已經比國內IAG集團收購左好多年了。不過研發部門同主管就仲有英國分部負責呢!

白鑽玩家

四千幾蚊屠佬都要咁嘅價錢如果搵到用嚟推下JVC喇叭仔JBL4309真係抵玩
就欠一點點 但這一點點 卻很遠

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2023-12-8 10:26
四千幾蚊屠佬都要咁嘅價錢如果搵到用嚟推下JVC喇叭仔JBL4309真係抵玩

的確
以前高级d既onkyo mini hifi都要呢d價
陰功

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
MDLP + 80 + 80

查看全部評分

5萬

總版管

唉!!!! 依家玩HIFI既人少, 要吸引年青一代, 都要出D抵玩的又愜性價比高既先!!
依家蝸居果邊可以聽下歌仔都唔知幾正~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Manko + 10 + 10

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

依家咁樣樣!!真係可以聽得下既!!😁

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
MDLP + 80 + 80

查看全部評分

鉑金玩家

今天很多師兄仍很介意非原產國生產電器(其實自己也有少少偏見....)不論平貴,其實只要唔介意Made in China以價論聲四千多元可以收貨了。