設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: RoyChan@FB

[4K/8K電視] A95l出左事

黃金玩家

NOVOICE 發表於 2024-2-9 19:52
據聞即使是在行貨保養期內的【掛牆】電視機,若果需要搬走去進行維修,預先要將電視機「拆牆鬆綁」及以後 ...

thx師兄

鉑金玩家

三星玩樂勲章

NOVOICE 發表於 2024-2-9 19:52
據聞即使是在行貨保養期內的【掛牆】電視機,若果需要搬走去進行維修,預先要將電視機「拆牆鬆綁」及以後 ...

我自己試過維修, 師傅係會幫我拆咗出嚟, 同埋借嗰部電視安返上去, 不能收費的🤝🏻

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
NOVOICE + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

黃金玩家

littlefat69 發表於 2024-2-9 20:40
我自己試過維修, 師傅係會幫我拆咗出嚟, 同埋借嗰部電視安返上去, 不能收費的🤝🏻 ...

咁都幾好喎,又可借機

鉑金玩家

三星玩樂勲章

RoyChan@FB 發表於 2024-2-9 20:48
咁都幾好喎,又可借機

但係師兄你有冇同佢講話要借機呀?
我維修嗰時同佢哋講咗要借機所以佢哋會借畀我, 如果你冇出到聲可能未必有的🤝🏻

黃金玩家

littlefat69 發表於 2024-2-9 20:53
但係師兄你有冇同佢講話要借機呀?
我維修嗰時同佢哋講咗要借機所以佢哋會借畀我, 如果你冇出到聲可能未 ...

我覺得17號上黎睇左先,之後再安排,首先點都要報價先,同埋要睇下幾$,要考慮

星級玩家

RoyChan@FB 發表於 2024-2-9 20:56
我覺得17號上黎睇左先,之後再安排,首先點都要報價先,同埋要睇下幾$,要考慮 ...

由於農曆新年假期的無奈延誤,請師兄考慮在 17-2-2024 上門檢查之前,可否提前於 14-2-2024 詢問廠方,以便預先將 Sony A95L 損壞地方的照片 WhatsApp 給負責維修的專業師傅作初步評估和粗略報價?

祝 萬事如意,龍馬精神!

P.S. https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/articles/00337748
2024 SONY 農曆新年假期營業時間通告

黃金玩家

NOVOICE 發表於 2024-2-9 21:58
由於農曆新年假期的無奈延誤,請師兄考慮在 17-2-2024 上門檢查之前,可否提前於 14-2-2024 詢問廠方,以 ...

已經whatsapp左照片,但吾知點可以問到廠方報價

黃金玩家

NOVOICE 發表於 2024-2-9 21:58
由於農曆新年假期的無奈延誤,請師兄考慮在 17-2-2024 上門檢查之前,可否提前於 14-2-2024 詢問廠方,以 ...

14號是否可以線上問

鉑金玩家

三星玩樂勲章

RoyChan@FB 發表於 2024-2-9 22:13
14號是否可以線上問

師兄咁順便叫佢帶定部電視借比你啦🤝🏻

星級玩家

RoyChan@FB 發表於 2024-2-9 22:13
14號是否可以線上問

根據 SONY 的假期通告: 14-2-2024 應該可以接受下列的網上查詢 -

https://www.sony.com.hk/service/ ... OrderStatusChecking
維修狀態查詢: 客戶可跟據 SONY 提供的維修單號碼,網上查詢 SONY 產品之維修處理進度。
(維修單號碼為單據右上角,由兩位英文字及十位數字組成)。