設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: bmonkey999

[教學] 砂紙秘技

進階玩家

試左三種方法

1000號砂紙兩邊試過一樣

紅銅板
kingyan 發表於 2010-6-20 11:25

請問師兄如果嘜都唔落ga話又幾多度ar?
THX so so much!!!!!!!!!!

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  ckman0302

師兄你有這見解 冇所謂呢最緊要玩得開心
kingyan 發表於 2010-6-20 10:50

師兄有D誤會,我係見你其中post有一句係,大約係咁寫 ''搞咁多野無非都係想小D EMF(唔知點解呢句E家刪除咗)''但係個砂紙post係講緊對付EMI,所以小弟才有此見解...

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

回復 128# ckman0302

是但啦你喜歡呢    哦,,唔知喎   再出番 不過部機借了比隔離台的師兄玩了

黑鑽玩家

搞咁多野無非都係想小D EMF

黑鑽玩家

回復 127# alviswck

第一張相是咩都冇落是電線頭來哦

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

咁砂紙, 佢都唔係金屬, 隔唔到EMF (ElectroMagnetic Fields 電磁場) 好正常喎

而且從三張相比較, 第一張無用砂紙, 第二張有用, 數值係後者少左0.5添, 唔係文主所講「用了砂紙後 EMF 不但冇小到還張範圍鄺大了,  即是本身只有部份位是高D的用了後全張砂紙都有EMF」喎...咁之前是怎樣量度得出這個結論?

多口問問, 電磁場對音響有幾大影響? 是好是壞?  因為我只知道靜電, EMI有影響, 而且壞影響為主。

進階玩家

QQ
此贴唔错,实践后,再同大家报告。哈哈!

科林玩家

都系无人话效果点

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都貼左啦
我貼晒係架機入面
包括bd320 cd player同dac
買多左張就放係amp下面(就咁放無貼)

即時反應係
1 ...
cowpang 發表於 2010-6-15 16:32

我都想知你地用咩貼實砂紙呢 ?部BLU-RAY一開就好熱 , 如果用雙面膠紙用耐咗會唔會溶架 , 我部BLU-RAY機新買如果拆咗會唔會冇保養?如果放機頂又得唔得呢係咪黑色向機內呢? 如果PC & 喇叭CABLE 卷埋線頭線尾都得咩 ? 如果放喺機外或卷喺線外都可以一試 , 不過要拆機就真係好擔心無啦啦整壞部機......有冇其他師兄意見呢 ?
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回覆: 砂紙秘技

try try

發送自我的 HTC HD2 大板凳