設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[官方團購] [電源線團購] PE Lab線材團購活動(圓滿結束)

關閉 [複製鏈接]

鑽石玩家

回復 36# 鐵心心

多謝意見
訂左la  

鉑金玩家

我想問問....我用馬仔 NR1501 咁邊幾條cable 會岩我用??? 插頭尾頭我應該選咩???
另外TV 既CABLE 有咩用架- -?
因為我新手唔係好識><

鉑金玩家

我想買Model:ST Power cable for Source,TV. !!!! (我部TV LG 50PK550 Plasma 能用到嗎)
Model:AS Power cable for AMP,Subwoofer. !!!! (駁AMP用)
Model:Sub-X Subwoofer cable!!!! (AMP駁十仔用)
我應該選咩插頭同尾頭???

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

如果我買AS/E-force.....應該點用好呢...
我而家部SR707插緊northwire 18a double run...CHT-10Q 用緊雞power cord....
唔郁amp條powercord.....定係換AS/E-force比amp 好呢?
AMP: onkyo 707 (NW-18A)
BDP: BDP-7300 (PC: ortofon 3900)
SF: Dali Concept 6 (SFH PX)
SC: Dali Concept Center (SFH PX)
SR: Dali Concept 1 (Belden 8471)
SW: V仔 CHT-10Q (NW-18A, AQ Sub-X)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章

回復 24# cwkam

我自己2條都用過ST同ortofon 3900 畫面光度,雜訊都差唔多,不過ST色彩比ortofon 3900 實正
所以我都用左ST一段時間效果唔錯
TV :SONY A1 65
投影機:BENQ W5700
AV amp:DENON AVC-A1H
BDP:OPPO-205
F:JBL  ARRAY 1400 C:ARRAY 880 SR:8320
TM:CONTROL X
SW: Velodyne DD12+
2CH AMP:Mcintosh MA 6700
DAC/CD :Mcintosh D150

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

星級玩家

我都係用緊條AS比十仔,比之前用開個條線條,力道都好過!最重要係中底多左質感!
係呢個價位真係無投訴!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章

回復 40# leefai1106

師兄,我同你大家都用P記,因為我AS,E-force都用跟,其實2條級分析力同聲底好相近,
不過力水E-force比AS大,如果夾厚聲機AS好D,但P記用E-force我覺得比較夾,AS用落SUB仔都幾好力架
TV :SONY A1 65
投影機:BENQ W5700
AV amp:DENON AVC-A1H
BDP:OPPO-205
F:JBL  ARRAY 1400 C:ARRAY 880 SR:8320
TM:CONTROL X
SW: Velodyne DD12+
2CH AMP:Mcintosh MA 6700
DAC/CD :Mcintosh D150

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  leefai1106

師兄,我同你大家都用P記,因為我AS,E-force都用跟,其實2條級分析力同聲底好相近,
...
yueming1004 發表於 2010-9-2 23:09

多謝ching 回覆...等我諗諗佢先...
TV: LG OLED 55B9PCA
AV amp: YAMAHA RX-A2080
Front: NHT ST4 (inakustik LS 502)
Center: NHT SC2 (inakustik LS 502)
Surround: Mirage OS3
SW: M&K KX-12
BDP: Pioneer BDP-320

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

想問下插頭, 因為我係電子白痴...

1) 8字頭尾 係唔係8 字細細果d??? 我部電視係 sharp LX710H.
2) 瑞士尾頭Schurter 4781 IEC Plug 係唔係平時電腦用果d 頭?
3) MK紅色Hospital Grade 英式插頭 香港用的3腳頭?
4) Rotel 2.0 amp + CM5 用那一條好???

想買一條 for TV and AMP. Thank you!