設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] PSP GT 車過唔到去PS3 GT5

2萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
PSP GT 車過唔到去PS3 GT5 .... 只係話"Connection Fail"

有無Ching知點解?

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

PSP GT 車過唔到去PS3 GT5 .... 只係話"Connection Fail"

有無Ching知點解?
minimoai 發表於 2011-1-15 22:28

真對不起,小弟一直冇留意師兄求救...

成功左, 好簡單, 最多50架車, PSP用開心版都無問題既~

1. 用PS 3手制差電果條USB線接PSP
2. 各自入GAME
3. PSP --> 選項--> 其他 -->傳送車庫資料
4. PS3 --> 選項--> 其他 -->從GT PSP版匯入車庫資料

評分

參與人數 1威望 +8 收起 理由
minimoai + 8

查看全部評分

Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

2萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

真對不起,小弟一直冇留意師兄求救...

成功左, 好簡單, 最多50架車, PSP用開心版都無問題 ...
DVD迷 發表於 2011-1-20 23:35

Ching, 我都係咁樣做,但係一connect usb 就會話 connection fail ... 唔知係咪自己做錯咗D乜

我PSP到都有六十幾架車呀  ...

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Ching, 我都係咁樣做,但係一connect usb 就會話 connection fail ... 唔知係咪自己做錯咗D乜

...
minimoai 發表於 2011-1-21 00:44

其實你可以試試先開
4. PS3 --> 選項--> 其他 -->從GT PSP版匯入車庫資料先.

然後再開 PSP
3. PSP --> 選項--> 其他 -->傳送車庫資料.

成功後,再自揀五十架跑車,如果揀錯都唔洗怕,可以放棄,再揀過的,當你在psp又取到新車後, 一樣可以繼續過車落ps3到的,如果之前揀咗五十架的話,你可以在五十架裏取消不鍾意的跑車,再揀過都一樣得的...
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

2萬

鉑金玩家

其實你可以試試先開
4. PS3 --> 選項--> 其他 -->從GT PSP版匯入車庫資料先.

然後再開 PSP
3. PSP  ...
DVD迷 發表於 2011-1-21 01:06

Ching, 都試過唔得 ... 試過唔connect network都係唔得

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

Ching, 都試過唔得 ... 試過唔connect network都係唔得
minimoai 發表於 2011-1-22 16:20

冇理由播,我教我班朋友都係咁過車,一樣冇問題播,他們仲玩得好開心,只不過係我一個人呢排冇咩玩到...

2萬

鉑金玩家

冇理由播,我教我班朋友都係咁過車,一樣冇問題播,他們仲玩得好開心,只不過係我一個人呢排冇咩玩到...{ ...
DVD迷 發表於 2011-1-22 20:48

我同我同事都係咁過唔到 ...

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

我用手機影相教你 , 但影得唔好請見諒 , 因為我本身唔鍾意影相的 , 加上小弟唔係專業影相家 . . .
不過請師兄注意一樣野 , 因為小弟這排沒有玩到 , 所以沒有新過落 PS3 到 . . .

首先開晒 PS3 和 PSP 主機 , 然後再用 PS3 手制差電果條 USB 線接落 PSP 主機到 .

1. PS3
跟住揀右手邊第二個 , 即係「選項」的菜單 , 然後按一下 PS3 手制進就 ok 了 .

2. PS3
然後去找「從『Gran Turismo』PSP@版 匯入車庫資料」的菜單 , 再按一下 PS3 手制進就 ok 了 .

3. PS3
會出現一個空白 , 完全沒有任車輛的檔案 , 你所見到的車輛 , 正是小弟用 PSP 過落 PS3 到車輛了 . ( 不用理我的車輛 , 你當空白就得啦 !   )

4. PS3
再去左下角找出「與 PSP@ 再連線」的菜單 , 請暫時不要按制住 ???

5. PSP
跟住到 PSP 主機了 , 揀左上角第二格 , 即係「Ad Hoc模式」的菜單 , 按制就 ok 了 .

6. PSP
然後去揀「分享 & 交易」的菜單 , 再按制就 ok 了 .

6. PSP
再去找出最右第一個 , 即係「贈送愛車」的菜單 , 按制住入 , 會出現十間房仔 , 暫時不用再按制住 . . .

7. PS3
現在可以按動「與 PSP@ 再連線」的菜單了 .
會出現「正在等候連線 . . . . . .」了 , 不用理會了 .

8. PSP
同樣可以按動「贈送愛車」的菜單任何一間房仔就 ok 了 .
會出現「正在尋找對象」了 , 可以等等幾分鐘 , 先開始過車落 PS3 , 當過完會出現字體話你知 " 過車 " 完成了 .

希望呢次真幫到師兄你吧 , 我教我班朋友時 , 完全沒有問題 , 他們現在玩得很過引 , 只小弟這排沒有玩 , 因為鍾意玩動作遊戲多 . . .

評分

參與人數 2威望 +11 收起 理由
minimoai + 10
magicmilk + 1

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

QQ
回復 1# minimoai

你成日掛全打機 係屋企打唔夠 仲要出街打

得閒出去行吓街食吓野好過啦!

2萬

鉑金玩家

回復  minimoai

你成日掛全打機 係屋企打唔夠 仲要出街打
...
rinko 發表於 2011-1-23 12:09

都唔係成日打架啦 .... 係想過到PSP的車去PS3到