設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 大家請小心中伏二手音響收買佬。

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
話說我本身已經有兩對美國喇叭,聽朋友介紹英國喇叭,聽人聲有另一番味道,於是我便趁新屋未入伙時,在y記拍賣其中一對喇叭。有條kg53XX留言,用6伍9伍3XX捌致電給我,話有意想買,仲話自已想買,我話萬五至兩萬蚊左右,你自已去旺角試音啦,佢於是無引,話想試我對喇叭,我話所有拍賣只可試單元好壞,無得試音色,這個是行規,kg53XX同意。還好了價後便相約今天到我家購買。我先至聲明價錢講好無得減,我根本不急着賣掉,不會賤價賣寶物,我自已還要請假,kg53XX還說試無壞後會即時搬走,叫我從倉裏提取原裝盒。我還教kg53XX如何從秀茂坪乘車到我家。今天見到kg53XX時嚇我一跳:油浸長髮、黑色長鬚,殘黑褸和藍色牛仔褲,異常殘舊的黑色功夫鞋。我紹呼kg53XX到我家後,要求聽鄧麗君小城故事,聽完一首後,我話單元試過無問題,kg53XX話再大聲試多一首甜蜜蜜,我發覺有些不對勁,試了一段便停機,表示已証實單元無壞。kg53XX話價錢要大幅壓價,我話之前已說好了為何壓價,kg53XX說雖然單元和外觀保養得極好但有刮花,我話已在y記清楚說明。這時狐狸尾巴才露出,kg5306話音色聽唔合適。我話行規只可試好壞便要交易,不能以音色而不交易。kg53XX話所以不落標,自已經常周圍去試音買和賣,試唔好便當交個朋友,之後便迅速逃離,絕塵而去。我非常奇怪,即時致電幾位朋友,才知這條kg5306在各大討論區不停相約試音,已不只我一人中招,希望各弟兄慎重留意kg53XX,提防中招!在33台出現,買賣小心!
BESTRECRUIT

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

點解會...............

高級玩家

so bad experience!

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

這種事,成日都有發生,钟好過失約唔出現

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

講到底想壓價轉售圖利。

高級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

話說我本身已經有兩對美國喇叭,聽朋友介紹英國喇叭,聽人聲有另一番味道,於是我便趁新屋未入伙時,在y記 ...
bestrecruit 發表於 2011-3-17 17:01

所以小弟不鍾意叫人上門交收器材, 一是比2手市價平多點賣比熟人,
或街上交收( 到coffee shop 試power on/off),speaker 有點困難,
或是放比2手店了事, 因網上買賣不知對方底世,
真係收買佬都無所為,唔驚對方唔係試完音色唔買,
而係叫打劫及其它麻煩野就煩(可能有點跨張),
真係引狼入室, 玩hifi姐, 平多少少賣比店鋪唔使煩
(純個人意見, 無其它用心,不喜勿插呀各ching)

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

講好都唔買...咁冇品

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

多謝提示

鉑金玩家

ddd

76 榮譽VIP勲章

好黑人曾................

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

比我見到肯定吳比入屋。容物易條友short short地。