設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: truncate

[喇叭組合] Chario 吹雞站

進階玩家

成日聽人講Chario喇叭唔好推   ching們有咩意見呢?

黃金玩家

Chario Constellation Delphinus

Chario Constellation Delphinus

Chario Constellation phoenix

Chario Constellation phoenix

Chario Constellation Pegasus

Chario Constellation Pegasus

都買咗一段時間, 現在先up上黎分享下.
好想買埋對Sat做環繞, 但要五千幾好似幾貴同唔值.
差不多可以買對Lynx.

買Chario就係鍾意佢原木造, 當然好似Academy 系列咁成隻原木就仲正.
不過對Sonnet 都成兩萬多. 唔係好花得起.
唯有買低一級的constellation 系列.
分別係先置的Pegasus, 中置Phoenix, 同後置Delphinus.

不過好似好少人鍾意Chario.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

listening 發表於 2013-4-4 01:39
成日聽人講Chario喇叭唔好推   ching們有咩意見呢?

不用擔心,我用部內地斯巴克膽機推對Lynx,都完全没有問題!

星級玩家

我都係用緊膽機(20w左右)嚟推Lynx都可以,可能因為空間唔大。

想問吓speaker底嘅膠腳換左金屬腳係吾係會好d?

補充內容 (2013-7-16 08:49):
20W is in Triode Mode

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

師兄... 想學人影音分家...
之前聽過對 Chario Silhouette 100 感覺良好...
請問而家仲有無 Silhouette 100/200/300 賣? 因為官網已經見唔到喇...
Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

Chario Delphinus

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

小寶老豆 發表於 2013-7-26 12:54
師兄... 想學人影音分家...
之前聽過對 Chario Silhouette 100 感覺良好...
請問而家仲有無 Silhouette 100 ...

停左產啦...我對200...轉款清貨時候入o既...2000幾...抵...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

鑽石玩家

ilavbnm 發表於 2013-10-8 17:53
停左產啦...我對200...轉款清貨時候入o既...2000幾...抵...

師兄就好喇...
叮噹兄,你打算升級未呀?
我接你二手都ok㗎
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

小寶老豆 發表於 2013-10-8 23:56
師兄就好喇...
叮噹兄,你打算升級未呀?
我接你二手都ok㗎 ...

C兄:你唔係去試左機喇咩?...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

鑽石玩家

ilavbnm 發表於 2013-10-9 00:32
C兄:你唔係去試左機喇咩?...

係試左其他,但"Made in Italy"依句嘢始終有好大魔力!