設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ykluk

[影音配件] 又有嘢搞!! 黑魂入房!!! (黑麻石 + EVA + 金屬腳釘)

高級玩家

A3X 同好會

較咁細聲夠嫁喇?

我用RCA 接好似好細聲咁...

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ykluk + 10 有taste~!

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

A3X 同好會

較咁細聲夠嫁喇?

我用RCA 接好似好細聲咁...
noche 發表於 2011-7-13 12:38

我間房得o個50-60呎, volume都未試過超過一半...

進階玩家

睇到d咁既post真係攞命,我咁岩打算升高對前置,
一條街有哂三樣野賣,真係要plan好行程
ching們我見你地造石都去果間南昌 ,似乎幾好,
想問榮記有冇起角果隻吸音綿?
如果係波浪果隻我驚會好似汽車音響鋪賣果d咁得個樣,
另外想知eva膠就係榮記右邊果間有賣?
麻煩你地賜毒

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

睇到d咁既post真係攞命,我咁岩打算升高對前置,
一條街有哂三樣野賣,真係要plan好行程
ching們我見你地造石 ...
ming563 發表於 2011-7-13 18:50

ming兄留意南昌雲石唔係即時有得拎, 要夾返佢大陸落貨期, 都係2-3日既事.
另外有關eva同吸音棉, 你可以問返pinkspider兄, 去返佢個post或pm佢, 唔係我驚佢睇唔到你個問題...
http://www.post76.com/discuss/vi ... page%3D1&page=1

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 51# noche

Very good bor, use A3X for front speaker. I was thinking of doing that as well, but I've the power amp already, so.... don't work for me.

高級玩家

回復  noche

Very good bor, use A3X for front speaker. I was thinking of doing that as well, but I' ...
wally 發表於 2011-7-13 23:26

中置都係a3x 黎 XD

其實想後置都用...  不過當後置用個開關制太高... 所以都係算吧啦~

高級玩家

我間房得o個50-60呎, volume都未試過超過一半...
ykluk 發表於 2011-7-13 16:49

細房仔同好會?

我都只有九呎 X 七呎玩咋~

仲要BOOM 到死~

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實想後置都用...  不過當後置用個開關制太高... 所以都係算吧啦~ ...
noche 發表於 2011-7-14 01:55

A3個制常開,用牆socket 個switch, if you can extend the power cord to somewhere reachable. Or else, you can use those remote control power switch. Change your surround as well la! Make it as a3x showroom and make sure you'll invite me for a visit. ;)

3萬

白鑽玩家

其實想後置都用...  不過當後置用個開關制太高... 所以都係算吧啦~ ...
noche 發表於 2011-7-14 01:55

買對a7x,將宜家對前置放後!

星級玩家

我都搞左三件,兩件比speaker,一件比cd機,我就未知eva買幾厚,因為speaker用軟野我又五係好想,就算買好可能買小過十mm果d,cd機本身都有防震腳,應該五洗加eva係底。星期一有得取!