設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[手提電腦] Sony新型號notebook VPCCB36FG

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
之前睇左Ching既Sony CB16開箱文, 諗住入手之時, 周圍都賣哂, 仲話停埋產...

剛剛發現...原來有新model啦~~!!
http://www.sonystyle.com.hk/ss/product/vaio/cb36/index.jsp

比較過...同CB16 spec 一樣的.
mafai
平有平玩, 貴有貴玩, 最緊要有得玩~

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
SONY 幾型仔喎!

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

最勁內涵同design,不過要USB 3.0得一個至喎!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

個樣真係殺晒!

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 4# jt24

今日去了沙田Sony Shop, 諗住入手, 點知... 白色已經賣哂... >_<
mafai

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  jt24

今日去了沙田Sony Shop, 諗住入手, 點知... 白色已經賣哂... >_
mafai2000 發表於 2011-10-5 20:19

其他嗰幾間會唔會有呢?銅鑼灣..........

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

其他嗰幾間會唔會有呢?銅鑼灣..........
jt24 發表於 2011-10-5 20:31

佢地話會係其他分店ship過來, 希望盡快取到貨啦~~
mafai

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 7# mafai2000

詳細比較過CB16 & CB36, 唯一分別係個CPU.

CB36:
Intel® Core™ i5-2430M 處理器 2.40 GHz 配備 Turbo Boost 高達 3.00 GHz*1

CB16:
Intel® Core™ i5-2410M 處理器 2.30 GHz 配備 Turbo Boost 高達 2.90 GHz*1

其實, CB16都係今年春季先推出, 點解咁快會停產, 而又出另一款差不多一模一樣spec既型號?? 會唔會係CB16有什麼問題呢?
mafai

高級玩家

回復 8# mafai2000

CB16個keyboard可能有問題, 不過我都係估估下
因為我果部cb16個keyboard鍵帽用左3個月左右就甩色甩得好勁, 個spacebar直情甩到變透明見到鍵帽內部, 而其他字都有甩色問題出現
之後我send email向sony反映, 話想拎番去維修, sony就叫我影甩左色既鍵帽比佢地睇, 睇完之後就回我email話會幫我更換鍵盤, 而免維修費

我懷疑係佢個keyboard d塗層做得差, 因為我同時有另一部samsung既白色機, 用左一年有多, 但keyboard都係冇甩色, 跟住再問下其他用緊sony機既朋友, 佢地都係冇甩, 所以我先懷疑係cb16先會係咁.

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

今晚已取貨, 現正使用中啦....