設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[電源線] 整條神線餵下93奶奶先 (AET EVO HIN Power Cord)

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

出咗咁多個幫人整線既post, 終於都嚟個自家用既線喇!!

之前講咗其實我聽咗條神線好耐:
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1
點解咁耐唔出post, 咪就係因為等小弟有足夠銀糧去買佢返嚟囉!!

今次材料, AET HIN EVO喺高x買$250/呎(原價$270/呎, 小弟買開嘢所以減少少), wattage 320i尾$198, wattage 5266i美頭$88, 都係秋姐到入貨!
本來諗住用返AET頭尾, 不過喺高x借嚟睇過同肥佬研究過, 其實同屈機頭尾無乜分別, 小弟又收埋一堆屈機頭尾, 所以都係用返屈機啦

呢條線最特別係有4芯, 紅色2條扭埋做L, 白色2條扭埋做N, 灰色散線就扭埋做E

開皮, 有塊白色膠, 唔要

拆埋錫箔紙, 裡面就係咁

先將灰色散線扭埋做E, 包熱縮膠

4條芯都係"芯中芯"線, 內芯有膠都要拎走

然後將佢扭埋一堆, 做成一線

白色2條都係咁做

入320i, 其實紅日2條線扭完都幾粗, 要確保佢入得晒個腳位同實淨都需要多啲時間

完成尾頭

至於5266i美插, 錫箔紙要包埋去E到

又係扭咗好耐先入晒腳孔

完成圖

至於呢條線比到咩感覺我, 大家可以去睇返小弟個post, 裡面有講到點解小弟無乜銀都咁想用呢條神線換咗x25佢架喇!!
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

多謝觀看!!

(註: 美式不適合香港使用)

評分

參與人數 19威望 +180 金錢 +1 收起 理由
Einstein + 10
liclic + 10
wally333 + 10 勁勁勁
raymond430 + 10
KUNGKUNG + 10
ilavbnm + 10
鐵心心 + 1
jt24 + 10
RiceR9 + 10
alfredmyc + 10
minimoai + 10
KING + 10 Good job!
rlwk2009 + 10
R.C. + 10
4pk + 10
bon1468 + 10
avlam + 10
edlsang + 10
angllewave + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

好手工!!!

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# ykluk

哈 ! 低頻一定好啦 !  
   吾係我都吾会叫LUK兄你整條野放落+仔 , (現仍在 煲緊 ...........)
   不過如用係映像方面效果又如何 ?
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

呢條比咩用嫁;同埋5266i嗰面好似唔見你有駁刑水線嘅???

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  ykluk

哈 ! 低頻一定好啦 !   
   吾係我都吾会叫LUK兄你整條野放落+仔 , (現仍在  ...
edlsang 發表於 2011-10-12 01:54

呢條唔係你嗰條嚟架!!
你嗰條係比十仔用既AET HHS AC EVD, 而我嗰條係AET HIN EVO, 比cdp/bdp用架!!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
4pk + 10

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

呢條比咩用嫁;同埋5266i嗰面好似唔見你有駁刑水線嘅???
avlam 發表於 2011-10-12 01:55

你成日都唔睇晒人地個post既, 都話比93, 即係比CDP/BDP用架!!
我梗係有駁啦, 可能影出嚟睇唔到啫, 我扭完2條芯線之後再用熱縮膠包埋做一條先入腳!!

3萬

白鑽玩家

好手工!!!
angllewave 發表於 2011-10-12 01:46

多謝ching加分!!

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

你成日都唔睇晒人地個post既, 都話比93, 即係比CDP/BDP用架!!  
我梗係有駁啦, 可能影出嚟睇唔 ...
ykluk 發表於 2011-10-12 02:03

但係紅色熱縮膠有啲樣衰囉!!!

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

LUK兄你好,又半夜出Post,係我哩D夜鬼先至可以先睹為快。
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

3萬

白鑽玩家

但係紅色熱縮膠有啲樣衰囉!!!
avlam 發表於 2011-10-12 02:05

咁你都要彈既, 我無沙王愛兄咁利害, 整到條線仲靚仔過啲原廠咁勁嘛!!