設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] 打算搵對二手 "JMLAB UTOPIA BE"

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
如果有師兄打算放
請PM比小弟

主要用黎夾 GOLDMUND 前級27 / 後級29M (朋友二手放比我)
小弟主要聽人聲及流行曲

試聽過 JBL
覺得太重AV味

THANKS
JVC DLA-X500R
OS SEP-100HM-MRW1 (BU201) 100吋電幕
OPPO 103D
Anthem 710
EMOTIVA XPA-5
PMC IB2SE
FOCUS AUDIO FPC ES
Monitor Audio RS8
Monitor Audio R270
VELODYNE DD15+

高級玩家

回復 1# 丁蟹

咪怪我潑冷水,
我見師兄呢幾個月內已先後換amp同喇叭,
咁快就升上goldmund同 jmlab utopia be,
其實搞清楚想要d乜未?

另外請問你試聽過的JBL是什麼型號?試聽環境又如何呢?

星星專家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

JMLab Grand Utopia Be
JMlab Alto Utopia Be
JMlab nova utopia Be
JMlab micro utopia Be
JMlab Diva utopia BE
但就好像沒有 JMlab Utopia BE ? 不排除我有錯漏 .

星級玩家

回復  丁蟹

咪怪我潑冷水,
我見師兄呢幾個月內已先後換amp同喇叭,
咁快就升上goldmund同 jmlab utopia  ...
stephen915 發表於 2011-10-19 13:35

我就係已經好清楚知道自己想聽咩
但係之前入器材發揮唔到
我本身主力係聽人聲及流行曲及日本歌
例如我喜歡聽呢D歌
1) 張敬軒 - 婚紗背后
2) 羅敏莊 - 赤的疑惑
3) 陳慧嫻 - 紅荼館
4) 古巨基 - 大師作品
5) 張學友 - 明日世界終結時
6) 玉置浩二 - 酒紅色的心
7) 平井堅 - 輕閉雙眼
8) 中島美嘉 - 雪之華
9) 蔡琴 - 被遺忘的時光

OS SEP-100HM-MRW1 (BU201) 100吋電幕
OPPO 103D
Anthem 710
PMC IB2SE

星級玩家

JMLab Grand Utopia Be
JMlab Alto Utopia Be
JMlab nova utopia Be
JMlab micro utopia Be
JMlab Diva ut ...
Jadis 發表於 2011-10-19 13:40

師兄
我專登留空型號
睇下咩價位 (能力可以)
之後出去試聽
覺得OK
就入手

因為太多型號無可能全部聽哂
等有其他師兄放二手出黎
自己再去試
OPPO 103D
Anthem 710
PMC IB2SE

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

丁兄幾個月間由 usher 520 射到上去JMLAB UTOPIA
對hifi的熱忱令人佩服

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章

先揀好喇叭才配amp!

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

先揀好喇叭才配amp!
chiuching 發表於 2011-10-19 14:17

但係佢amp已經係緊局囉喎!!!

星級玩家

先揀好喇叭才配amp!
chiuching 發表於 2011-10-19 14:17

部amp已經一定係 GOLDMUND 前級27 / 後級29M
因為我朋友賣呢套野當還錢比我 (我只係補返好少錢)
所以焗住用呢部野 (好過佢一直拖住唔還錢)

佢兩星期後就會交貨
因為佢等緊佢套新玩具送黎

OPPO 103D
Anthem 710
PMC IB2SE

星級玩家

但係佢amp已經係緊局囉喎!!!
avlam 發表於 2011-10-19 14:21

係呀 ... 師兄
我部 CREEK EVO 2 INT AMP 趁有價即時賣左
當用左$500租3個月玩
無辦法

OPPO 103D
Anthem 710
PMC IB2SE