設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[原聲大碟] 一張值得推薦啲專輯----<遺忘了以往> 關菊英

鉑金玩家

其實我都好多年冇買近年新推出啲專輯,唔喺唔想支持今日啲樂壇,而喺我實在支持唔住,新人不制唔在講,就算好多前輩級啲歌手,都喺大多推出一些翻唱啲舊歌,仲要改到慘不忍睹,好多時買咗都會后悔,不過最近入咗菊姐呢張CD,感覺大為改觀,全張專輯十首歌曲啲創作都非常靚,編排和演譯都非常細膩,菊姐啲唱功更不減當年,把聲一D都冇走樣,確喺近年少有啲一張整體性較好啲專輯!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +35 金錢 +35 收起 理由
lamwaikit007 + 10 + 10
CDR + 5 + 5
sunboy + 10 + 10
文次郎 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

這張專輯,有五首TVB主題曲,三首粵語,二首國語。菊姐落咗好多心機,每首都很襟聽,但銷量都好一般,正所謂係菊姐歌迷會擁有。

[YoutubeHD]n8-AlCYFtgs[/YoutubeHD]

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

我是個直言的人,有很多人都愛聽-美麗悅耳動聽的話,我做不到,黑就黑,白就白,這是我的個性

科林玩家

文次郎 發表於 2013-7-21 17:31
這張專輯,有五首TVB主題曲,三首粵語,二首國語。菊姐落咗好多心機,每首都很襟聽,但銷量都好一般,正所 ...

宣傳不給力...出左好似冇出咁=(

科林玩家

樓主幾多歲呀@@?

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

J_A_T 發表於 2013-7-22 02:10
樓主幾多歲呀@@?

我估他起碼都已是30到尾了,估錯勿插。

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我為左一首歌"講不出聲"都有買

鉑金玩家

lamwaikit007 發表於 2013-7-22 02:12
我估他起碼都已是30到尾了,估錯勿插。

冇番咁上下年齡,都唔會咁欣賞菊姐了吧?林兄,你都中意菊姐啲話,我諗你啲年齡都唔會差得幾遠了吧?哈哈!

鉑金玩家

horace_tsang 發表於 2013-7-22 10:57
我為左一首歌"講不出聲"都有買

"講不出聲"都算喺這張專輯唱得最好啲其中一首,菊姐算喺少有啲能保持到舊有唱法啲歌手了。

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

jcttt 發表於 2013-7-22 12:37
冇番咁上下年齡,都唔會咁欣賞菊姐了吧?林兄,你都中意菊姐啲話,我諗你啲年齡都唔會差得幾遠了吧?哈哈 ...

起碼四張機..........嗰樣好老積,不喜勿插
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

鉑金玩家

文次郎 發表於 2013-7-21 17:31
這張專輯,有五首TVB主題曲,三首粵語,二首國語。菊姐落咗好多心機,每首都很襟聽,但銷量都好一般,正所 ...

喺呀文師兄,歌曲都是橫夸多年的了,聽得出首首都喺落足心機,歌迷喺知道嘅。