設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: manblood

[喇叭組合] QUAD喇叭係咪真係咁差?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

好孩子 發表於 2013-10-18 15:28
師兄 有冇詆過用銀喇叭線? 

因為太貴。。我就未試過。。不過都聽人話銀線幾配合QUAD  ...

銀線,....................銀RCA都貴到嘔,唔好話SC啦,....中左6合彩先講好嗎!,............鍍銀就免啦....
CDP:ARCAM-CD17
TUBE PRE AMP:MC-7R
POWER AMP:DIY 300B
TUNER:LUXMAN 007
SC:DYNAUDIO FOCUS 110/QED GSS
IC:CC:SILVER RCA
英式全古河FUSE

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

manblood 發表於 2013-10-18 23:46
指乜教呀WILSON兄,.......你係玩線達人,....你講咁多.,..唔係又有乜野想毒我呀  ...

沒有,那有呢~~~

黃金玩家

QUAD 睇嚟較適合新手。

我都買過對 2 手 12L, 可能唔識玩, 用過 8w x2, 12w x2, 45w x2, 55w x2 同 70w mono block 膽機, 40w x2, 70w x2, 100w x2 同Class A 100w x2 石機, 放喺 FDII 腳度, 我完全揾唔到要聽佢嘅理由..... 細緻欠奉, 爆又唔夠快同低, 佢同另外一對*甘郎*一樣, 十日度就下架, 跟手賣咗。

可能我唔似新手, 又或者八字唔夾...

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
tyadx + 5 + 5 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

dickyball 發表於 2013-10-15 14:16
quad喇叭 三年前個個都話好,三年後個個都話有問題
Sommer  Viablue  電線情況都一樣。。 ...

三年前.....,三年後.....,
THEY ALL NOT USING THE EARS?
山無稄, 地無缺, 才敢與76絕!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ozrayyau 發表於 2013-10-20 04:58
QUAD 睇嚟較適合新手。

我都買過對 2 手 12L, 可能唔識玩, 用過 8w x2, 12w x2, 45w x2, 55w x2 同 70w mo ...

咁講好多人好灰!
(Post76 Android 手機版送出)
英式全古河FUSE

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

HOHOHO 發表於 2013-10-20 11:43

年紀大,口味變,可能重口味左
英式全古河FUSE

黃金玩家

manblood 發表於 2013-10-20 13:23
咁講好多人好灰!

Sorry, 其實係好係差, 市場講咗比大家知, 唔係我一個講就係。

我突然醒起, 我用過佢同鄉 Audiolab 8000A 最後期黑面板, 同 8000Q + 8000MX 都係英製嘅推過........
又 VTL 45w EL84 mono block, 一對熱情又好力嘅膽後, 推 3/5a 同 FS-688 都不作它想, 但.... 就..... 真係 Sorry

真正入門係好, 正如啲人話 Honda JAZZ 有幾好, 但我揸緊 Accord, 又點會感覺到佢嘅好處呢?

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
timmy + 10 + 10
manblood + 10 + 10 用家心得
terryc + 10 + 10 不能同意更多!

查看全部評分

黃金玩家

正如早幾年啲人玩 Pioneer 酒桶仔, 我買咗後, 有三個玩座地人咁高嘅喇叭, 都買咗嚟玩, 話啲聲好精緻有味道, 但....就....

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
manblood + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

manblood 發表於 2013-10-20 13:24
年紀大,口味變,可能重口味左

可能經濟能力好左,自然望高d。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
manblood + 10 + 10 經濟而家好好咩?

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

HOHOHO 發表於 2013-10-20 11:43

三年前睇完各師兄大力推介Quaq
便入了 22L2座地十L2中置
玩咗9個月,當時用pioneer 83 luxman 505 parasound a52
聽歌睇戲都好滿意!之後每隔一段時間,綱上又會吹有其它
牌子如何好如何滿意……可以話各種器材,配件都不
停咁重覆同推介……
所以有時睇forum D 師兄推介都幾好笑,當日講到鬼咁好
D個價錢之下無人能及,之後又可以推反自己的說話

例子~viablue,sommer 電線。團購前各方面努力吹噓
而家結論係 無底音,蒙過蒙牛……

所以綱上消息有時不能全部可信、亦要多謝綱上提供各種新信息。

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
timmy + 10 + 10 絕對認同
tyadx + 10 + 10 周圍都好多打手 :)
manblood + 10 + 10 呢0的事件太多,應該話打手好多!.

查看全部評分