設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tlsk

[黑膠碟] 我的雜咁碟收藏..

鑽石玩家

衰仔樂園 發表於 2019-6-19 20:24
例牌入來貼返張相,志在懷舊,聲音質素其次
係咪大師姐old8woman年青時開party年代呢?

一齊懷舊下....

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +240 金錢 +240 收起 理由
窮小子 + 80 + 80 tlsk ching 好
dc903 + 50 + 50 changing partners, 真係好耐無聽啦.
Msuper + 50 + 50 見到有 d 歌真係好窮!
ernietse + 50 + 50 very cute oldies design
衰仔樂園 + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我無膠膠,只有cd
入錢點唱機封面,充滿60年代情懷

x

評分

參與人數 6威望 +330 金錢 +330 收起 理由
窮小子 + 80 + 80 Ching 晚上好
dc903 + 50 + 50 俾個Like你啦
tlsk + 50 + 50 D歌好正!
Msuper + 50 + 50
CDROMRW + 50 + 50 正!
ernietse + 50 + 50 俾個Like你啦

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

終於畀我搵番隻碟出嚟

其他雜綿未見過

x

評分

參與人數 6威望 +290 金錢 +290 收起 理由
窮小子 + 80 + 80 Ching 晚上好
dc903 + 50 + 50 唔錯喎,第1首就已正
tlsk + 50 + 50 超正, 一定要加分!
ernietse + 50 + 50 用家心得

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

衰仔樂園 發表於 2019-6-21 01:55
我無膠膠,只有cd
入錢點唱機封面,充滿60年代情懷

點唱機同老爺車,兩大埃礦of 老海鮮

x

評分

窮小子 + 80 + 80
ernietse + 50 + 50 I like track 10 very danceable song
dc903 + 50 + 50
tlsk + 50 + 50 正到爆!!

查看全部評分

鑽石玩家

CDROMRW 發表於 2019-6-21 12:54
點唱機同老爺車,兩大埃礦of 老海鮮

仲未聽過點唱機係乜嘢聲添,..

x

評分

Msuper + 50 + 50 41樓打錯字~係見到有d歌真係好舊!哈哈!.
窮小子 + 80 + 80 小子過來學吓嘢!
ernietse + 50 + 50 80年代嗰陣蘭桂坊 california有點唱機.
衰仔樂園 + 10 + 10 正到爆
dc903 + 50 + 50 80s尾落d,羊就經常付錢聽,記得有madonna.

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tlsk 發表於 2019-6-21 21:52
仲未聽過點唱機係乜嘢聲添,..

我媽話70年代初荃灣沙咀道玩過
d聲無套機咁好,當時佢讀中一係未成年少女

評分

參與人數 6威望 +330 金錢 +330 收起 理由
CDROMRW + 50 + 50 我喺灣仔修頓對面涼茶鋪聽歌睇電視^_^.
dc903 + 50 + 50 記得好景附近隔離地舖有2間書局添。.
tlsk + 50 + 50 最記得在荃灣沙咀道好景戲院睇半斤八両..
ernietse + 50 + 50 梗係老練老豆冧到你阿媽嘅愛火做咗你出嚟.
窮小子 + 80 + 80 5怪得小子聽都未聽過啦…

查看全部評分

鑽石玩家

80年代$22蚊就可以買張雜錦黑膠...

x

評分

ernietse + 50 + 50 80年代頭打工仔做個文員好似揾千五蚊個月咋.
窮小子 + 80 + 80 由其係聽膠膠~腦海中梗會留下印象.
Msuper + 50 + 50 依家22蚊可以買個麵包!
dc903 + 50 + 50 T兄會否住過荃灣呢,有蘭宮龍華大光明華都...

查看全部評分

鑽石玩家

呀羊咩兄《Changing Partners》 的確是值得一聽再聽的金曲.另外我不是住荃灣區,但以前經常去眾安街漢豐唱片買碟,係唔去唔安樂嗰隻.華都冇幫襯過,因為D戲唔多啱睇,最後摺埋.綠楊後期仲有一間凱旋戲院.M兄我連麵包都唔捨得買泥食都留番D錢嚟買帶和碟,幾淒涼!

x

評分

dc903 + 50 + 50 羊係荃灣50多年啦 漢豐執時都有買平野呀.
Msuper + 50 + 50 凱旋戲院有印象呀!
窮小子 + 80 + 80 原來 tlsk ching 都係荃灣友
ernietse + 50 + 50 Definitely good OldSeaFlood music era
CDROMRW + 50 + 50 1-5日日去漢豐出糧畀老細-_-'
衰仔樂園 + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

中文碟可能平D,呢隻 19 蚊!

x

評分

dc903 + 50 + 50 這首新哥的歌 年少時常聽
衰仔樂園 + 10 + 10 俾個Like你啦
tlsk + 50 + 50 健仔呢首最好聽!
Msuper + 50 + 50 當年都覺得呢首歌唔錯既!
窮小子 + 80 + 80 原來 1981年賣 19蚊
ernietse + 50 + 50 歐陽菲菲為華語世界提供的士高 嘅音樂.

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

tlsk 發表於 2019-6-25 17:54
呀羊咩兄《Changing Partners》 的確是值得一聽再聽的金曲.另外我不是住荃灣區,但以前經常去眾安街漢豐唱片 ...

~ 睇錯咗 tlsk ching 係荃灣友。。。

## 原來小子得咁少什錦咋

x

評分

參與人數 5威望 +210 金錢 +210 收起 理由
dc903 + 50 + 50 大家都認同富兄係大人啦 hehe
CDROMRW + 50 + 50 大個仔梗係要聽大人歌啦!
衰仔樂園 + 10 + 10 師兄好
tlsk + 50 + 50 呢隻碟好似未見過
Msuper + 50 + 50 依家聽要否改為老人家的情歌呢?嘩哈哈!.

查看全部評分