設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

註冊咗divx 之後下載嗰個檔案爲何BDP9700認不到該檔案

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
註冊咗divx 之後下載嗰個檔案爲何BDP9700認不到該檔案, 請問要如何做才能啟動BDP9700的DIVX 编碼?

見習玩家

你好, e310兄,
以我地所知, 可以喺manual內搵出註冊碼,
再喺DIVX網站註冊, DIVX才可辨認部機 & 解碼,
以播放DIVX認可/保護嘅視訊.

請問你係指解碼嗎?
因為BDP9700不設編碼功能.

Philips Fidelio討論區管理員

進階玩家

PhilipsII 發表於 2015-3-3 16:57
你好, e310兄,
以我地所知, 可以喺manual內搵出註冊碼,
再喺DIVX網站註冊, DIVX才可辨認部機 & 解碼,

我已經係manual 內找到註冊碼及註冊的網址,上去註冊後網站要求我下載一個檔案,並提示我用usb 手指下載該檔案並在播放机上運行才能完成整個註冊手續, 問題在是該檔案放在USB手指上,再插進BDP9700內打開手指是空白一片!

見習玩家

e310 發表於 2015-3-3 21:58
我已經係manual 內找到註冊碼及註冊的網址,上去註冊後網站要求我下載一個檔案,並提示我用usb 手指下載該 ...

你好e310兄,
我地嘅維修部門同事剛做了一次註冊, 成功完成程序,
請留意, 登記人須到登記電郵郵箱,
確認電郵地址後, 才完成整個登記程序.

進階玩家

PhilipsII 發表於 2015-3-4 16:24
你好e310兄,
我地嘅維修部門同事剛做了一次註冊, 成功完成程序,
請留意, 登記人須到登記電郵郵箱,

我用電腦上divx.com己用BDP9700上的註冊碼成功登記了,我當然明白要用email address 去登記,但不知你維修部的同事有沒有注意到,你在該網站成功註冊後,最後佢會提示你要下載一個(Philips_BDP9700.divx)名稱跟你註冊的型号一樣的檔案落USB手指,再插落播放机運行,就係呢part我照做但BDP9700認不到USB手指內的檔案,所以不能播放

見習玩家

e310 發表於 2015-3-5 08:47
我用電腦上divx.com己用BDP9700上的註冊碼成功登記了,我當然明白要用email address 去登記,但不知你維修 ...

你好e310兄,
用email address登記後, 需要確認由DIVX send俾你嘅email,
才算完成整個登記程序.
如果你有完成呢個動作, 但BDP9700仍未能播放USB手指內的檔案,
我地建議你親臨我地嘅維修中心, 給有關同事檢查, 以了解及解決問題.

客戶服務熱線: (852) 2418 0688
維修中心地址: 葵涌葵定路32-40號裕林工業大廈一期3樓A2室
維修中心辦公時間: 星期一至五9am-6pm 星期六 9am-2pm 星期日及公眾假期休息

進階玩家

PhilipsII 發表於 2015-3-5 10:23
你好e310兄,
用email address登記後, 需要確認由DIVX send俾你嘅email,
才算完成整個登記程序.

己找到播不到的原因是USB手指一定要用 fat32 format

見習玩家

e310 發表於 2015-3-5 13:25
己找到播不到的原因是USB手指一定要用 fat32 format

能找出原因, 問題就唔難搞了,
希望你的問題已解決, e310師兄