設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: PhilipsI

【活動六】金耳朵教室活動第六擊正式開展!!!!

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

JimmyNgai 發表於 2015-4-15 00:52
我好想知個必殺技 不如CHING o係度同大家講?相信會幫到好多想玩嬴金耳朵的人~
(BTW, 76版規好 ...

等大家玩多陣先啦, 一講完就會爆機架啦
咁唯有等有需要人事至搵我啦

某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)
觀看所有 Head-fi Guppy 的文章

星級玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

為何每次完成最後測試
完成後100%但沒有取得皇冠
重新整理後又退回96%
請問有方法解決嗎?

高級玩家

各位資深玩家, 請問有冇遇到以上holiday529師兄提及嘅問題?
如有, 請幫手教路, thanks !

Philips Fidelio討論區管理員呀Yan

星級玩家

問題已解決
多試幾次就ok了

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

holiday529 發表於 2015-4-20 16:47
問題已解決
多試幾次就ok了

恭喜晒
某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)
觀看所有 Head-fi Guppy 的文章

星級玩家

guppyguppyguppy 發表於 2015-4-21 23:20
恭喜晒

高級玩家

最後召集, 今日係deadline喇!
仲差少少過關的話, 大家就趁呢幾個鐘臨尾衝次, 遇到樽頸位就喺度提問,
我地有資深嘅金耳朵玩家喺度幫大家架!

星級玩家

金耳朵金耳朵學員

話咁快到最後一日,味完成嘅朋友真係比心機衝次... 仲差音樂的頻率波段嘅朋友,希望你地今日可以成功爆機

自己呢關都比咗好多時間落去 由晚上10:00
凌晨3點仲做緊
,自己冇咩特別方法或者設備去做呢個stage,只係單靠自己少少嘅記憶力同紙筆抄錄

永遠廳自己廳到嘅
頻率去簡個答案,一覺得 50 50 個機率就唔好去靠運氣亂撞,如果自己廳開bass 嘅應該只係廳 63 125 250 500 hz ,用紙筆抄低個音頻係點樣(當自己好似默書咁,廳唔到就跳,再去「訓練」再廳,一直廳到 63 125 250 500 係有咩分別就去做,喺「挑戰」到 廳唔出個音頻就出番去訓練,一直咁樣loop 住做

希望有用喇

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
PhilipsI + 10 + 10 超正!

查看全部評分

[小朋友影院]
Amp : Pioneer VSX-822-K
Speakers : Pioneer SP-PK52FS

星級玩家

maiudar999 發表於 2015-4-30 19:00
話咁快到最後一日,味完成嘅朋友真係比心機衝次... 仲差音樂的頻率波段嘅朋友,希望你地今日可以成功爆機[/ ...

聽唔出真係唔好撞
禁多幾次去訓練
搵一個比較特別嘅錄音去做
應該會易做少少
大家都可以試試

評分

參與人數 1威望 +7 金錢 +7 收起 理由
PhilipsI + 7 + 7 絕對認同

查看全部評分

mh335dw
se846
se535
wm1a
zx2
dx90

高級玩家

多謝maiudar999 & holiday529 2位師兄share寶貴意見