設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: supergundam

[喇叭組合] B&W 800系 喇叭特性一問

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

後級 Parasound A51 how much?

高級玩家

try AV amp + Gryphon Diablo ( 2nd hand $47K)/Luxman 509U ( ~ $50K)/second hand JR Concerto ($30K) with 805......probably the best option amongst your numerous proposals if budget is a concern.....

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我去過兩次, 我鐘意8系, 但Sales話8系唔岩我個空間(客廳100呎,但客飯廳有200呎) 
supergundam 發表於 2009-10-20 03:38

supergundam 兄 :
-  唔使唸 , 一定 804s , 擺到座地一定買座地 , 座地同書架 (天與地)
-  804s  Made in England  , CM 野 , MIC
-  10x10 玩唔掂 , 咪打長黎玩囉 , 10x20 係最好 , 皇帝位係正中間 ,
    張梳化重可以前後移位黎就
-  boom 咪野 ing 呀 , 有 booming 咪唸辦法搞到佢無囉
-  就算書架都會 boom 架啦
-  買完對 804s , 就可以 以 804s 為基礎 去匹配並它野 ,
   無喇叭 , 其它野都唔知點揀   
-  煲喇叭 一年半載 , 長則 三.兩年 , 再慢慢擺位調聲 ,
   再夾器材線材 ,  聽歌搞一大輪 , 睇戲又搞一大輪 ,
   冇三.五.七年時間 , 都未必搞得掂對喇叭啦

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

supergundam hing :
i think u should play step by step ....i knew u have enough buget, but i can tell u,u  still have no idea what is good or bad,the best way was move step by step , thats the interesting point of play hifi ....there no such "the best" product . hifi was mix and match especially play stereo . even old speaker can have excellent sound . and also for my own experience .....8 series not bad for movie but just not maked for movie . if u want really "pro or  high"  perfomance for movie ,go for big jbl . hope you don't mind i say too much . its time to feel and try ....yourself and see what suits u

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

supergundam hing :
i think u should play step by step ....i knew u have enough buget, but i can tell u,u  still have no idea what is good or bad,the best way was move step by step , thats the interest ...
claero 發表於 2009-10-20 18:41

thank you for your suggestion

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

-  唔使唸 , 一定 804s , 擺到座地一定買座地 , 座地同書架 (天與地)
-  804s  Made in England  , CM 野 , MIC
-  10x10 玩唔掂 , 咪打長黎玩囉 , 10x20 係最好 , 皇帝位係正中間 ,
    張梳化 ...
KUNGKUNG 發表於 2009-10-20 18:27

804s睇戲ok?

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

804s睇戲ok?
supergundam 發表於 2009-10-21 00:11

推得好睇咩都no problem!

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

推得好睇咩都no problem!
avmilk 發表於 2009-10-21 00:14

有何赐教

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

張梳化 ...
KUNGKUNG 發表於 2009-10-20 18:27

我的新居, E室
http://www.lakesilver.hk/chi/pdf/floorplans/LakeS_T3L_typical.pdf

2萬

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

幾多個人住先, 2個人就拆左細房, 當你間細房有6-7尺闊,拆左牆(當一幅牆有4-5寸深), 拆牆位可放sofa 或做個簿身矮櫃再放sofa係前面, 即是原先細房偷左2-3尺出嚟用作為客廳(甘個客廳就會有12-13尺深), TV放kitchen果邊牆. sofa 後面仲有幾尺位, 放surround 都得, 玩7.1都得啦.且個空位可放雜物或當書房, 不個如果有老細, 我就提議做櫃(可放衫果D), 或大房加地台都得. 甘佢實冇投訴啦, 你關心佢喎..
點解我講左裝修既, 唔通我去錯地方, sorry, sorry.