設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: henryctw

[發燒碟] 望穿秋水~Skye UHQCD

星級玩家

睇這網站,定力少d都隨時瀨野,網友們喜好各有不同,什麼都有人撲出來大叫買買買,財力驚人!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

聽歌各有喜好;我說過如果人生有感情困擾過的(嚴重、要生要死過款),必定會聽到入心入肺。  

我本人十分喜歡這隻碟。

銀級玩家

好可惜只係出過一隻碟咁大把~

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

hryu 發表於 2015-12-29 18:59
話說5年前初初加入76, 見到有個post有十幾廿頁講呢隻碟點正點正, 我就買隻聽下啦。點知一開機, 老細問我 ...

ching 誤解了, 呢张是天碟i mean, but 有好多版本

原版,plastic box
aqcd with no.
aqcd without no.
UHQCD with no.

好啦, 當一出UHQCD 我第一時间入了, pk 了以上二版

基於我个人感覺, 原版我觉得更有感情, 樂器, guitar, 沙除, 叮叮, 人声, 鼓也完全不同質感, 基於对質感的个人感受, 及感染力, 我即時沽出UHQCD 了, 至於pk AQCD 是各有一点分別, hifi UHQCD 可能有点佔便宜, 但又是那句, 每件樂器声音有大差別, 变成各人所好了, 呢張  ablum 好like  , 如完全没有任何版本, 市面上只剩 UHQCD and little bit 冇no. AQCD for sell, 我的意思系咁啦, 少左寫野, 見諒, so far UHQCD 頭三張cd, 風行做得很好
(Post76 Android 手機版送出)
與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

黃金玩家

阿正 發表於 2015-12-31 18:20
ching 誤解了, 呢张是天碟i mean, but 有好多版本

哈哈, 呢隻真係唔識欣賞! 口味問題, 可能因為自己鍾意原唱多D

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
阿正 發表於 2015-12-31 18:20

我估咋下:因為制作人跟足全程mastering同啤碟又甚至啤完又remastering再啤至滿意所以原版有感
至于UH,佢系聽多左,但是連本來制作人吾想你聽到刀表露毛為⋯⋯即系露晒點

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

今日終於買咗.大家有冇發覺佢隻碟好靜。係出黎效果好靜,好似係一間獨立空間有位女歌手係你面前唱歌.可以佢樂器只有結他比較單獨一點.
(Post76 Android 手機版送出)

高級玩家

聽過, 唔岩口味, sorry
覺得陳潔麗翻唱好聽好多

黃金玩家

早幾日去節拍免費試聽, 聽了第一隻歌唔夠半手已經跳到下一首, 第二隻聽了頭一段走得!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分